Йордан Цонев: Депутатите не са свръхчовеци

share

"Данните от анализа на развитието на икономическата ситуация в страната през последните 9 месец  показва, че потреблението продължава да се свива. Ръстът за последното тримесечие е 0,4%, а е предвиден ръст от 1%", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС.

"Преминем ли 0% сме в рецесия, а 0,4% е в рамките на статистическата грешка", поясни депутатът.  "Икономиката не е нива, която трябва прости да се прекопае", каза Цонев.

"Има проблеми в приходните агенции - и в митниците и в данъчните. Трябва да има промени", смята още той.

Във връзка с отпуската, която вчера си гласува депутатите и защо е нужна тя, когато наистина има проблеми в страната, Цонев попита: "Вие нали не смятате, че сме свръхчовеци? Така като ме гледате нямам ли нужда от почивка?"

Йордан Цонев е категоричен, че актуализацията на бюджета е абсолютно нужна. Според него другият вариант е да се вземат пари от фискалния резерв и той да бъде намален. По думите му, обаче това не е политика, която се одобрява и според БСП и ДПС не трябва да се постъпва така, както е правил Симеон Дянков.

"Тази актуализация, която финансовото министерство прави е твърде оптимистична в сравнение с наследството на ГЕРБ", каза още Цонев.

"От хора с павета нямам страх. Имам страх само от Бога", така отговори Йордан Цонев на въпрос защо по - рано са си тръгнали депутатите, а не са обсъждали актуализацията на бюджета така, както е ставало предишните години. "Като видях обаче процедурните хватки, като видях как Цветан Цветанов ми се хилеше и клатеше глава, казах на Михаил Миков да се обади на Цветлин Йовчев, да се прекрати заседанието и да си ходим. От 13 часа нататък парламентарната група на ГЕРБ започна да бави времето нарочно", заяви още Йордан Цонев.

Водещи новини

Още новини