Пожарите в Сакар планина са под контрол

  • 25 юни 2024 20:08

  • 1416
  • 0
Пожарите в Сакар планина са под контрол
© Булфото (архив)

Двата пожара в Сакар планина, които възникнаха в ранния следобед миналата неделя, са под контрол. Това съобщиха от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково, предаде БТА.

Площта на огнищата обаче е много голяма и не може да се твърди, че пожарите са потушени напълно, работата продължава, уточниха огнеборците.

Двата пожара на територията на общините Харманли и Любимец възникнаха в ранния следобед в неделя. Заради разрастването им областният управител на Хасково Гинка Райчева обяви частично бедствено положение в двете общини. То е в сила и днес. Вчера бе предприето запалването на насрещен огън.

Тази сутрин борбата с огъня продължиха 10 екипа огнеборци, пет от които от съседни на Хасково области. На терен са и служители на лесничействата. Междувременно засегнатите площи се увеличиха на около 10 000 декара, повечето от които сухи треви и храсти, но и 1000 декара широколистна гора. Северно от харманлийското село Изворово верижна машина започна да прокарва просеки с цел ограничаване на разпространението на огъня.

И през нощта продължи борбата с пожарите в Сакар

Пожар обаче е избухнал и край село Драбишна, община Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково. Житен блок се е запалил заедно с комбайна, който жъне. На място са екипи огнеборци.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини