Излетя първият полет на Wizz Air от България до остров Крит

  • 25 юни 2024 18:23

  • 8908
  • 2
Излетя първият полет на Wizz Air от България до остров Крит
©

Wizz Air отбеляза разширяването на мрежата си в София с още един вълнуващ маршрут – до Хераклион. Първият полет към столицата на остров Крит излетя снощи, отбелязвайки началото на нови и вълнуващи летни приключения за българските пътници, съобщават от авиокомпанията.

Полетите до Хераклион ще се осъществяват два пъти седмично (понеделник и петък), предлагайки удобно разписание както за дълги уикенди, така и за по- продължителни почивки на един от най-популярните гръцки острови. Билетите за новия маршрут са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 58.99 лв.

Това е вторият неповторим маршрут, който авиокомпанията стартира този месец за българските пътници. Като водеща авиокомпания в Европа, Wizz Air продължава да разширява мрежата си в България, като предоставя на пътниците възможност да откриват и изследват нови и вълнуващи дестинации на достъпни цени и отлични условия. Хераклион, перлата на Крит, привлича туристи от целия свят с уникалното си съчетание от история, изкуство и кулинарни изкушения.

„България Еър“ ще извършва директни полети от Варна до Прага и Франкфурт

Със своите древни руини, великолепни плажове и оживен нощен живот, градът предлага нещо за всеки вкус. Сега пътниците, които летят от София, ще могат да се насладят на този неповторим град с удобен, директен полет с Wizz Air. От археологическите находки до съвременните галерии, Хераклион е наситен с културни богатства. Туристите ще могат да разгледат очарователните улички на стария град, украсени с венецианска и османска архитектура, и да се насладят на автентична гръцка кухня в традиционните таверни. За любителите на природните красоти, Хераклион очарова с идиличните си плажове и лазурните води на Средиземно море, които предлагат както спокойствие, така и приключения.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да обявим старта на нашия първи полет от България до Крит точно навреме за лятото. С този нов маршрут не само предоставяме на нашите пътници достъп до една от най-обичаните слънчеви дестинации в Европа, но и продължаваме да укрепваме присъствието си на българския пазар. В Wizz Air се стремим да предоставяме на пътниците си широк спектър от възможности за пътуване на достъпни цени, а този нов маршрут е още едно доказателство за отдадеността ни да разширяваме мрежата си и да предлагаме на туристите повече възможности за опознаване на най-завладяващите дестинации в Европа. Крит е прекрасно място с богата история, живописни плажове и вълшебна кухня, които обещават незабравими преживявания.“

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София, заяви: „Благодарни сме на Wizz Air и се радваме, че можем заедно да отпразнуваме първия полет до Хераклион, който бележи важен етап в усилията ни да свържем летище София с повече дестинации. Този нов маршрут не само разширява хоризонтите ни, но и доближава богатата култура и история на остров Крит до нашите пътници. Очакваме с нетърпение да предоставим изключително обслужване и незабравими преживявания, докато продължаваме да разширяваме мрежата си".

Wizz Air разполага с флотилия от 213 самолета Airbus A320 и A321. Eкип от всеотдайни професионалисти в областта на авиацията предлага превъзходно обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор на 62 милиона пътници в периода април 2023 – март 2024 г. (FY24).

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8908 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
--

2024.06.26 | 21:00

2
Чудесна е новината, но защо такива глупости?? Полети на Уиз от София за о. Крит има от поне 6 години, само че до Хания...
Glinka Ivanova

2024.06.26 | 08:26

1
Браво!!!

Добави коментар

Водещи новини