Йордан Цонев

Йордан Цонев

Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на строителството“ във Висшия институт за народно стопанство във Варна. Владее руски и английски език.

Йордан Цонев е общински съветник от СДС и председател на икономическата и финансово-бюджетна комисия на общинския съвет в Бургас от 1991 г. до 1995 година.
От 1995 до 1997 година е председател на управителния съвет на частни търговски дружества.

Депутат е в 38-то Народно събрание от листата на СДС. Председател е на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента.
На 26 февруари 2000 година е избран за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата национална конференция на партията.
Йордан Цонев е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция

От листата на ДПС Йордан Цонев е избран за депутат в 40-то Народно събрание. Той става и заместник-председател на движението. Той е член на Комисията по бюджет и финанси и Делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие. В Централното оперативно бюро на ДПС отговаря за икономиката и бюджетната политика.
2009 година като мажоритарен кандидат на ДПС във 2 МИР-Бургас е избран за депутат в 41-то Народно събрание. Членува във Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (14.07.2009 - 21.07.2009). Заместник – председател е на Комисията по бюджет и финанси, в Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм. Участва във Временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев (02.09.2009 - 22.03.2010).

Йордан Цонев е член на постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие.

Членува в Групата за приятелство България - Литва

Йордан Цонев  е семеен.

Новини

още

Видеа

още

Галерии

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?