Лютви Местан: ГЕРБ се държат като леви

  • 31 юли 2013 12:18

  • 2971
  • 8
Лютви Местан: ГЕРБ се държат като леви
©

"Ако направим експеримент и предоставим стенографския протокол от днешното заседание на виден политолог и му поставим задача да определи политическата принадлежност на ораторите към лявото, центъра или дясното, той тотално ще се обърка. Със сигурност обаче ще причисли към крайно лявото почти всички оратори от бившата управляваща партия ГЕРБ. Убеден съм в това", каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Тези дебати поставят въпроса за границите между център, ляво и дясно", добави той.

Местан се обърна към ГЕРБ и заяви: "Вие проявихте  не просто улевяване, а дадохте повод да се говори за левичарството на българската десница. Четири години се държахте тотално дясно спрямо социалните нужди на българските граждани, което беше благодарение на благосклонното отношение на синдикатите към Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, които същевременно искаха оставката на Симеон Дянков".

"Няма да се получи, няма да мине номерът на ГЕРБ", заяви Местан.

"Взех думата да отправя един призив и към държавния глава. Ако наистина възнамерява да наложи вето върху Закона за актуализация на бюджет 2013, нека вникне първо в дебатите и да преосмисли още веднъж това свое намерение", каза лидерът на ДПС.

В парламента няма партия, която да не е минала през управлението на страната, каза той и поясни, че "Атака" е подкрепяла ГЕРБ в началото на мандата на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Трябва да държим сметка за това, което говорим докато управляваме, защото ще се наложи да защитаваме същите позиции, когато народът ни отреди да сме в опозиция", добави още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Магдалена Ташева от "Атака" заяви в отговор на казаното от лидерът на ДПС, че той атака се  увлича, когато види камера и микрофон, че забравя да се слуша. "Атака" никога не е била в управлението", категорична бе Ташева. "Вие не правите разлика между парламентарна подкрепа и участие в изпълнителната власт", обърна се още тя към Местан.

На ГЕРБ пък националистката каза: "Престанете да търсите на чия глава да прехвърлите бремето от вашата корупция".

В отговор на думите на Ташева, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви, че  бил пределно коректен да каже периода, в който "Атака" е била част от управляващото парламентарно мнозинство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2971 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.11.07 | 20:16

8
Смърт за теб и зганта ти. Вето на актуализацията

2014.11.07 | 20:15

7
ne mutlu turkum diyene

2013.08.01 | 12:15

2
Леви, десни, леви, десни и през вратата! ОСТАВКА! ИЗБОРИ! Че ако пък припомним думите на Доган, че Пеевски е избран и това е необратимо..., или пък, че избори ще има когато има алтернатиеа?!?! и т.н. и т.н.
верен поданик на Падишаха

2014.11.07 | 19:24

6
Въх ,въх ! Ам,че как бе Колега ,си позволяваш да тълкуваш думите ,на самият Местан паша ? Ам,че ти не знаеш ли ,че :" Един е Доган и Местан е неговият пророк"? Ам,че не знаеш ли ,че думите на Местана ,са като Свето писание и не могат да се тълкуват ?! Ми - я виж в Парламента - когат Местана ,закаканиже пророческите си слова ,как всички от БСП и Атака - падат по очи и замлъкват. Ми - вземи пример от тях ! Серсемин !

2013.07.31 | 16:16

1
Ха, сбърках исках да кажа думите на Местан, ама добре се е получило...
kiro

2014.11.07 | 19:24

5
що бе местане,ти да не завиждаш

2014.11.07 | 19:24

4
Ти пък се държиш като на Пу-тка

2013.08.01 | 15:38

3
А ейджънт "ПАВЕЛ" какъв е точно, че не разбрах! А да, сетих се, той е "среден", защото Аамед СоПола - ейджънт "Сава" му го е наврял в средата, между филиите и го направлява.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини