"Атака" пред Представителството на ЕК: Не ЕС ни освободи от Турско робство, а Русия

Булфото
share

Привърженици на "Атака" от цялата страна отбелязаха с митинг-шествие 136 години от Освобождението на България. Стотици националисти се събраха пред НДК, откъдето начело със своя лидер Волен Сидеров, и със скандирания "Атака", "Победа" и "Волен", се отправиха на шествие по софийските улици, съобщи БТА.

Сидеров призоваваше минувачите да се присъединят към митинга и честитеше Освобождението. Шествието спря на ул. "Г.С. Раковски", пред Представителството на ЕК, където от "Атака" залепиха плакат с надпис: "Не ЕС ни освободи от Турско робство, а Русия".

Привържениците на партията спряха също пред Министерството на финансите, където Сидеров поиска "евродоходи сега, а не след 40 години". Председателят на "Атака" призова министърът на икономиката да изгони монополите, "за да не изгоним вас".

След това Сидеров запали свещ в Руската църква в памет на руските освободители. Шествието завърши с митинг пред катедралния храм "Александър Невски", където Волен Сидеров направи равносметка на дейността на "Атака" и каза, че партията му е по-силна от всякога.

Водещи новини

Още новини