БДЖ увеличава броя на влаковете София-Бургас

  • 24 юни 2024 13:55

  • 930
  • 2
БДЖ увеличава броя на влаковете София-Бургас
© Булфото

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника и ръководствата на "Холдинг БДЖ" ЕАД и "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД.

 Министърът поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер.

"Абсурдно е пътниците да пътуват по този начин, при положение, че имат закупен билет, а някой не си е свършил работата", допълни той.

По повод твърденията от страна на пътници, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени, от БДЖ увериха, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети. Проблемът с влака е поради факта, че той е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари и пътниците от тях закупуват билетите си директно от превозния персонал. Това възпрепятства ограничаването на закупуването на билети, защото кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система.

След близо 3 часа закъснение: Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас

"Започваме поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, които изцяло ще решат този проблем", заяви управителят на БДЖ-ПП Венцислав Славков. Такива устройства вече работят пилотно по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в експлоатация, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната.

От железопътния превозвач поясниха, че от днес са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток.

От този петък ще бъдат добавени още два вагона към композицията, а от 29 юни тръгва още един влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

От днес втора композиция с 4 от новодоставените германски вагони вече пътува между София и Бургас. Тя тръгва от столицата в 6:40 ч. и се връща обратно в следобедните часове.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.24 | 20:00

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Митев

2024.06.24 | 14:01

1
Това е кочина !

Добави коментар

Водещи новини