Кабарето "Мулен Руж" в Париж посрещна новите перки на вятърната мелница

  • 24 юни 2024 15:50

  • 1087
  • 1
Кабарето "Мулен Руж" в Париж посрещна новите перки на вятърната мелница
© Getty images

Кабарето "Мулен Руж" в Монмартр, Париж, посрещна новите перки на вятърната мелница в понеделник сутрин, съобщава БТА. В края на април перките на емблематичната сграда паднаха. 

Четирите нови перки са от стомана и алуминий. 

Първата перка беше монтирана с кран пред погледите на жителите на квартала. Останалите също ще бъдат монтирани една по една. Около четири дни са необходими за фиксиране на перките и свързването им към електрическата мрежа. Още четири дни ще са необходими са премахване на скелето. 

Перките на вятърната мелница на "Мулен руж" в Париж се срутиха

На 25 април т.г. прочутото кабаре, което през октомври ще навърши 135 години, осъмна без перките си. Те бяха паднали през нощта, около 01:45 ч., при неизяснени обстоятелства, без да наранят никого. Буквите M и U, разположени върху фасадата на сградата, също бяха паднали. 

Нашата малка „червена мелница“ ( moulin rouge - червена мелница, фр., бел. ред.) се завърна, много сме доволни, каза пред АФП жител на квартала.

На 15 юли олимпийският огън ще мине край "Мулен Руж" и беше много важно да сме готови за този момент, каза Виржини Клерико, директор на марката "Мулен Руж". Клерико добави, че е била трогната от симпатията в цяла Франция и по целия свят по повод падането на перките на емблематичното заведение. 

Всякакви злоумишлени действия бяха изключени във връзка с падането на перките през април. 

"Мулен Руж" е "храм" на канкана. Кабарето беше обезсмъртено в едноименния филм на Баз Лурман. То остана отворено за посетители след падането на перките на 25 април. На 5 юли вечерта ще бъде откриването на новите перки. Под съпровод на музика и светлини двайсет танцьорки ще излязат от кабарето и ще танцуват канкан. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.24 | 19:59

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини