Бебе е в болница с тежки изгаряния след заливане с вряща вода

  • 24 юни 2024 13:17

  • 2168
  • 4
Бебе е в болница с тежки изгаряния след заливане с вряща вода
© Pixabay

Бебе на 9 месеца и половина е транспортирано в Пирогов, след като, по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода.

Инцидентът е станал в петък в Благоевград, предава БНТ. 

Детето веднага е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на Пирогов, заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето. Изгарянията са засегнали 20 процента от тялото на бебето.

Майката на бебето е обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

Според лекари няма опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване. При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са поляти със вращата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния. Противно на всеобщоприетото, обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

Джип помете казан с вряла вода в Слънчев бряг, жена е с тежки изгаряния

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.

От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2168 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.24 | 20:01

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.24 | 16:28

3
Гадните мангали, са опитали да сварят детето !!

2024.06.24 | 16:14

2
Как ще се залее само !!!! Това е опит за убийство !!!1

2024.06.24 | 13:35

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини