Водещите новини! Брендо се е предал на полицията. Как вървят преговорите за кабинет? Началник на район в Дагестан е сред нападателите, убили полицаи (и още…)

  • 24 юни 2024 13:40

  • 1938
  • 4
Водещите новини! Брендо се е предал на полицията. Как вървят преговорите за кабинет? Началник на район в Дагестан е сред нападателите, убили полицаи (и още…)
© Getty Images/Булфото/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 юни   

 

Огнян Гигов – бившият шофьор от МВР болница, който преби и изхвърли гола на стълбите украинка през 2023 г., и срещу когото имаше няколко обвинения за насилие от други жени, е убил украинката. 

Журналистът Владимир Йончев след убийството от Орлин Гигов на жена: Домашното насилие е тежък проблем

***


Около 7:30 часа тази сутрин обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал доброволно на органите на реда. Полицията ще го предаде на ГДИН. Това потвърдиха от пресцентъра на МВР за novini.bg.

59-годишният Банев бе придружаван от адв. Петър Зафиров. В ръцете си носеше огромен сак, вероятно с лични вещи.

Брендо се е предал на полицията

***


Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си

***


Във връзка с постъпили множество медийни запитвания относно присъда на Е.Б. и привеждането й в изпълнение, Софийска градска прокуратура (СГП) информира следното:

СГП: Брендо вече лежи в Софийския затвор, ще изтърпи наказание от 6 години

***


„Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство“. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ на консултации при Радев: Излиза, че няма как да се състави правителство

***


„Правителство може да се случи само с първия мандат. Отнасям се с голямо уважение към колегите от ИТН и всички останали, но нашите избиратели не искат пак да получават Денков или който и да било друг. Носим си отговорността и ще предложим правителство, след като разговаряме и с другите колеги, и то ще бъде на малцинството. По този начин ще понесем отговорността си на победители“.

Борисов: Ще предложим кабинет на малцинството, четвърти мандат да съм премиер ще ми дойде в повече

***


„След мирната конференция в Швейцария за Украйна, където бе отворен дипломатически път, видяхме отговора на Владимир Путин с посещения в Северна Корея и навсякъде, откъдето може да получи оръжие. Явно се подготвя за дълга война“.

Борел: Путин се готви за продължителна война в Украйна

***


Зеленски призова на Украйна да бъдат предоставени по-широкообхватни оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия

***


Повече от 15 полицаи са били убити снощи при серията от нападения в южния руски регион Дагестан, съобщиха днес руските информационни агенции, цитирани от Ройтерс. Имало е и цивилни жертви, добавят агенциите.

Петима въоръжени мъже, които са били сред нападателите, са били убити, казаха още руските информационни агенции, като се позоваха на Националния антитерористичен комитет на Русия, предаде Ройтерс.

При едновременни нападения в два града в Дагестан снощи въоръжени лица откриха огън по синагога, православна църква и полицейски пост.

Повече от 15 полицаи бяха убити при серия от атаки в южния руски регион Дагестан

***


Органите на реда са задържали Магомед Омаров, началник на район Сергокала, и той се разпитва от служители на ФСБ, съобщи източник на РБК. Синовете му са били сред нападателите.

Вечерта на 23 юни бяха нападнати храмове и синагоги в Дербент и Махачкала. В Дербент терористи прерязаха гърлото на отец Николай Котелников, настоятел на църквата "Покров на Пресвета Богородица".

Израел коментира нападенията в Дагестан

***


Близо осем месеца след началото на сухопътната операция - фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас върви към приключване, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Нетаняху: Фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас върви към приключване

***


Тейлър Суифт оглавява за девета поредна седмица класацията за албуми на „Билборд“ с The Tortured Poets Department, съобщи сайтът на изданието.

От албума на попзвездата са продадени 126 000 еквивалентни единици през изминалата седмица. Това е 78-та седмица в кариерата на Суифт, в която тя е на първо място в класацията на „Билборд“, с което удължава рекорда си сред солистите. Елвис Пресли е на второ място с 67 седмици. Тя се изравнява с Джей-Зи по най-много първи места сред соло изпълнителите.

Тейлър Суифт оглавява за девета поредна седмица класацията за албуми на „Билборд“

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1938 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.24 | 20:01

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.24 | 20:01

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.24 | 16:56

2
ЛГБТ ПОТЪПКВАТ ПРАВОСЛАВНИТЕ И ЧОВЕШКИТЕ НИ ЦЕННОСТИ И СЕ ГАВРЯТ И ПОТЪПКВАТ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ФЛАГ. НЕ ГИ ЖЕЛАЕМ В РОДИНАТА СИ.

2024.06.24 | 16:12

1
​ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЕЛИЧИЕ!

Добави коментар

Водещи новини