Костов: В парламента не ми е забавно

share

„Не ми е забавно в парламента”, каза в предаването "България говори" председателят на ДСБ Иван Костов. Той допълни, че търпи това, което се случва в парламента, с вътрешна съпротива, негодувание и с голям разход на енергия.

Според Костов, парламентът не работи на пълен ход. „Това е една все по-жалка политическа трибуна за предизборна агитация”, каза той.

На въпрос трябва ли да има училище за политици в България той отговори, че такова има. "Част от хората, които в момента виждаме като най-агресивни и занимаващи се с кампании, са продукт на това училище", посочи председателят на ДСБ.

Костов сподели, че неговите ученици са хората, готови да поемат много тежки политически отговорности в ДСБ. „Това са Светослав Малинов и Радан Кънев”, даде пример депутатът.

Попитан дали се притеснява, че може да бъде нападнат, както се случи с Ахмед Доган, Костов каза: "Ако съвсем откровено трябва да кажа, аз не съм един истински смел човек. По-скоро съм някакъв храбрец, който не оценява винаги опасността. Не преодолявам вътрешен страх и притеснение, а просто недооценявам опасностите".  Уважавам възможността на хората да преодолеят страха си, тогава те имат основание да се гордеят, допълни той. Може би нося в себе си някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Това е част от професията - да се сблъскваш с хората и да посрещаш тяхното недоволство, уточни той.

Една от последиците на това, което се случи преди една седмица, е, че  няма политическо пространство за Касим Дал в бъдещата политика. Доган елиминира опитите за разцепление на електората на Движението за права и свободи. Тепърва ще се види дали е поставен като марионетка отпред Лютви Местан, или е реално председател на партията. Той ще трябва да докаже мястото си.

Но ДСБ със сигурност ще бъде в парламента и ще бъде участник в бъдещия политически живот, заключи Костов.

Водещи новини

Още новини