Петър Чолаков, политолог: Ако ПП се набутат пак в устата на вълка, това ще е краят за тях

  • 11 юни 2024 17:50

  • 2775
  • 7
Петър Чолаков, политолог: Ако ПП се набутат пак в устата на вълка, това ще е краят за тях
© Кадър: Нова нюз

Котките имат по девет живота, а някои лидери имат по девет оставки и оцеляват. Това заяви политологът доц. Петър Чолаков в ефира на NOVA NEWS по повод оставката на Корнелия Нинова.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Той обаче допълни, че голямата трагедия не е при БСП, а при ПП-ДБ, където спадът е с 50 процента. В тази връзка политологът смята, че Кирил Петков и Асен Василев „сериозно трябва да се замислят“ за оставка.

Корнелия Нинова подаде оставка

Относно шансовете за формиране на правителство, доц. Чолаков посочи, че ако първият мандат на ГЕРБ не се реализира, по всяка вероятност отново отиваме на избори наесен. По думите едва ли ще се търси експертен кабинет, защото това би било като „мешана скара“, и е важно редовното правителство да стъпва на принципна основа.

Петър Чолаков изказа хипотеза, в която би било формирано евроатлантическо правителство с ГЕРБ и ДПС, но се търси трета партия.

Ако ПП се набута за втори път в устата на вълка, това ще бъде краят за тях. Според мен е много вероятно Борисов да се опита да разцепи някоя парламентарна група, например тази на ПП-ДБ. Може да изкуши и някои от депутатите в „Има такъв народ, смята доц. Чолаков.

По темата с изненадващата поява на партия „Величие“ политологът посочи, че част от гласовете на ПП-ДБ са отишли именно към нея и други радикално-популистки формации.

„Реториката, която изложи вчера в националната телевизия Николай Марков, беше насочена срещу Борисов и Пеевски... Това е реториката на ПП-ДБ, но както видяхме – те се оказаха неспособни да се справят със задачата да преборят Борисов и Пеевски, каквито заявки даваха“, обясни той.

Николай Марков от "Величие" отрече да имат проруска насоченост: Такива приказки са като да повърнеш върху човек, когото не познаваш

В заключение политологът каза, че няма причина да възникват търкания между Борисов и Пеевски, защото те имат общи врагове.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2775 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Президента нарече ПП-ДБ шарлатани

2024.06.11 | 19:29

4
Петър Чолаков, политолог: Ако ПП се набутат пак в устата на вълка, това ще е краят за тях КОЛКОТО И ДА СЕ НАТИСКАТ за участие в правителство с лидер на ГЕРБ-СДС , това няма как да стане. ГЕРБ-СДС са визионери , а не шарлатани. народа не случайно подкрепи СДС-ДБ.Президента нарече ПП-ДБ шарлатани Бойко протегна ръце да им помогне като дебютанти, те не оцениха това и се сринаха. Предстои да се самоизметат на политическото бунище. лидерите на пп-дб -един шизофреник който се дрогира, другия- доказан п е д а л зависим от голямо парче като рада дълбоката. Писна ни!
ойди

2024.06.11 | 21:54

7
Ма си шашав/а/

2024.06.11 | 20:03

5
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ, ПРЕЗИДЕНТА Е РУСКИ АГЕНТ. ПП-ДБ СА БЪЛГАРИ

2024.06.11 | 20:04

6
Радев доказане педал, борисов доказан педал

2024.06.11 | 18:51

3
РОДИТЕЛИТЕ НА ЧОЛАКОВ СИГУРНО СА ПЪРВИ БРАТОВЧЕДИ

2024.06.11 | 18:48

2
Я ПА ТОЯ ГЛУПАК ХАХА

2024.06.11 | 18:05

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини