Кирил Добрев за оставката на Нинова: Поредното шоу

  • 11 юни 2024 16:30

  • 6711
  • 1
Кирил Добрев за оставката на Нинова: Поредното шоу
© Булфото архив

Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за дава. Това заяви Кирил Добрев по повод на обявеното днес оттегляне от лидерския пост на Нинова. Според него това е поредното политическо шоу.

Той обърна специално внимание на процесите в БСП: "Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът ѝ разрешава само два, направи едно политическо шоу".

Добрев е категоричен, че има една основна причина, заради която не може да има голямо ляво обединение.

Корнелия Нинова подаде оставка

"Тази причина е този човек, който днес уж подаде оставка, за да може да се кандидатира отново за председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", добави той.

Кирил Добрев посочи, че Нинова отдавна не разговаря с ветераните, с Българския антифашистки съюз, включително с всички субекти в лявото пространство, с които не намира нищо общо. Вчера оставката ѝ бе поискана и от младежите.

"Освен малките партии, има много НПО, леви издания, леви интелектуалци, с които тя прекрати своите срещи отдавна, още преди години. Нинова не ги разбира какво говорят. За нея ляво-дясно, леви ценности, солидарност, равенство са все неща, които не разбира. И когато не ги разбира, тя просто спира да общува с такъв тип хора", подчерта той.

Политикът даде пример и с това, че младежкият лидер на СДС е втори в нейния район: "Желанието ѝ да промени същността на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от голяма, лява, масова партия в малка лидерска бутикова партия вече се случва", предаде Bulgaria ON AIR.

"В София след нея е лидерът на СДС Калоян Методиев, а в Благоевград е младежки лидер от Гоце Делчев, която е изкарала 1800 преференции. Тестът за Нинова дали е социална и дали обича БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ще е решението ѝ от кой район ще влезе. Ако реши да влезе от Благоевград, неин колега ще стане лидерът на СДС Калоян Методиев. Ако реши да влезе от София, тогава в парламента ще влезе една млада надежда на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", подчерта Кирил Добрев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.11 | 18:06

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини