Сергей Станишев разкри дали би се кандидатирал за председател на БСП

  • 11 юни 2024 17:05

  • 4854
  • 5
Сергей Станишев разкри дали би се кандидатирал за председател на БСП
© Булфото архив

Бъдещето на България е в ЕС, а не БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се състезава в евроскептицизъм с партии от десницата, както правеше през последните години. Това каза пред БНР бившият лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, бивш председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш премиер на България.

"Аз си мълчах по време на кампанията, но се говореха пак неистини, защото се обясняваше колко противоречията с европейските социалисти са минали на заден план и все повече хора разбирали политиката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Което не е вярно. Последните месеци за първи път БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше официално предупредена, че може да бъде изключена (от ПЕС - б.р.), заради свои националистически тенденции, както се е случвало с други партии", уточни той.

По думите му стъпката с оставката на лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е била неизбежна, но призова да не забравяме, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за вече си е подавала оставката.

Корнелия Нинова подаде оставка

Той допусна, че "при подходящи условия тя би опитала да се кандидатира отново". 

Според него Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е бил превърнат през последните години в "гумен печат на това ръководство на партията". "Трябва да се свика Конгрес на партията, който да направи дълбок анализ къде са грешките и да начертае нов курс. Личностите са функция на нова политика", посочи той.

На въпрос дали би се кандидатирал за председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отговори: "Нищо не е изключено в живота и в политиката".

Бившият министър-председател подчерта, че би било безотговорно да няма управление и да се отиде отново на предсрочни избори през есента:

"Нови избори би било катастрофално. ... Надявам се да имаме кабинет, но при тази делегитимация на процеса по-разумното би било партиите да търсят един по-експертен и програмен по типа си кабинет".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4854 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.11 | 22:29

5
По зле ще стане.
Снежко Снежев

2024.06.11 | 21:51

4
Съсел, време ти е май да започнеш да си търсиш работа, лешперино:)))!
Снежко Снежев

2024.06.11 | 21:49

3
Бахти държавата... върти се, сучи се и все старите кОрви са отпред... постоянно затварят кръга:)))!
Съсел,

2024.06.11 | 18:10

2
Кои са тия "десни партии", които са "евроскептични"? У нас евроскептици са само путинистите, а БСП винаги е била руска проститутка.

2024.06.11 | 18:06

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини