Водещите новини! Корнелия Нинова подаде оставка… пак. Официално: Избирателната активност удари дъното (и още…)

  • 11 юни 2024 19:12

  • 2603
  • 11
Водещите новини! Корнелия Нинова подаде оставка… пак. Официално: Избирателната активност удари дъното (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 юни   

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. Това заяви тя на пресконференция в централата на партията.

„Оценявам нашите резултати като катастрофални. Ще понесе политическа отговорност и подавам оставка", обясни Нинова. 

Най-големият проблем е дъното на избирателната активност. Тя е наказание за всички. Протестният вот се изрази чрез негласуване. Второ – няма победител на тези избори. Всички, без ДПС и ИТН, губим гласове.

Корнелия Нинова подаде оставка

***


Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това заяви Кирил Добрев по повод на обявеното днес оттегляне от лидерския пост на Нинова. Според него това е поредното политическо шоу.

Кирил Добрев посочи, че Нинова отдавна не разговаря с ветераните, с Българския антифашистки съюз, включително с всички субекти в лявото пространство, с които не намира нищо общо. Вчера оставката ѝ бе поискана и от младежите.

„Освен малките партии, има много НПО, леви издания, леви интелектуалци, с които тя прекрати своите срещи отдавна, още преди години. Нинова не ги разбира какво говорят. За нея ляво-дясно, леви ценности, солидарност, равенство са все неща, които не разбира. И когато не ги разбира, тя просто спира да общува с такъв тип хора", подчерта той.

Кирил Добрев за оставката на Нинова: Поредното шоу

***


Филма с оставката на Корнелия Нинова вече сме го гледали. Това каза пред БНР политологът Боян Балев, член на Националния съвет на БСП.

По думите му, Нинова ще се кандидатира за противоуставен трети мандат.

Той припомни, че и преди години тя подаде оставка от лидерския пост, но след това Конгресът на БСП е отказал да констатира този факт: „Това е правен абсурд. Тя в момента е насила председател на БСП, защото Конгресът е отказал да констатира нейната оставка".

Боян Балев от БСП: Вече сме гледали филма с оставката на Нинова

***


Централната избирателна комисия публикува данни за избирателната активност към края на изборния ден.

Към 20 часа на 9 юни за Народно събрание са гласували 34.41% от имащите право на глас. За Европейски парламент - 33.79%.

За Народно събрание са гласували 2 268 644 души, което е с близо 415 000 по-малко в сравнение с предишните парламентарни избори през април 2023 г. За Европейски парламент са гласували 2 074 192 души.

Официално: Избирателната активност на изборите 2 в 1 удари дъното

***


КЕВР: Токът поскъпва, парното поевтинява

***


Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия „Величие“, създател на „Исторически парк“. 

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами“, каза Спецов, цитиран от БТА, в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция „Митници“ срещу дрогата „Не сте сами“.

Данъчните проверяват фирми на Ивелин Михайлов от "Величие"

***


Мехмед Дикме: Дали ще има правителство, не зависи от Борисов, а единствено от Пеевски

***


Областната дирекция (OД) на МВР в Разград получи два чисто нови автомобила от марката „Фолксваген”. Те са предназначени за патрулно-постова дейност и работа на Пътна полиция, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илияна Георгиева.

Колите „Фолксваген Голф 8” са снабдени с лайтбар и допълнително оборудване, необходимо за работата на полицейските служители. Маркирани са с надписите на Министерството на вътрешните работи. 

Полицията в Разград получи нови автомобили

***


Френският президент Еманюел Макрон изключи възможността да подаде оставка, какъвто и да е резултатът от предсрочните избори, които той свика след убедителната победа на крайнодесния „Национален сбор" на изборите за Европейския парламент, проведени в неделя. Това заяви Макрон в интервю за френското списание Le Figaro, цитирано от Франс прес.

Макрон: Няма да подам оставка, какъвто и да е резултатът от предсрочните избори

***


„Израел няма да сложи край войната, докато не постигне всичките си цели: унищожаването на военния и управленския капацитет на Хамас, освобождаването на заложниците и гарантирането, че в бъдеще Газа вече няма да представлява заплаха за Израел", каза източникът, пожелал да запази анонимност. 

Израелското правителство отказва да сложи край на войната в Газа

***


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с израелския президент Ицхак Херцог като част от продължаващите усилия на САЩ, Катар и Египет да договорят прекратяване на огъня между Израел и палестинското ислямистко движение Хамас, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че преговорите са в застой от месеци и пътуването на Блинкън в района на Близкия изток има за цел да спечели подкрепа за най-новото предложение за прекратяване на огъня в три фази.

САЩ продължават усилията си за прекратяване на огъня в Газа и за мирно споразумение

***


Откриха останки от самолета, в който е бил вицепрезидентът на Малави. Няма оцелели пътници, съобщи президентът Лазарус Чаквера. Спасителният екип е открил самолета напълно унищожен, предава Би Би Си.

Вицепрезидентът Саулос Чилима и още девет души излетяха в понеделник сутрин, малко след това военният самолет изчезна от радарите на летището. По последни данни времето е било лошо.

Изпратени са войници да претърсват гората Чикангава в опит да го открият.

Откриха останки от изчезналия самолет на вицепрезидента на Малави, няма оцелели

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2603 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.06.11 | 22:47

8
ИЗЛИЗАНЕ от ЕС и НАТО, прекъсване на отношенията ни със САЩ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ! ВЛИЗАНЕ в БРИКС! Ако ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ ИТН ВЕЛИЧИЕ направят ЕВРОНАТО правителство ще ни ВКАРАТ във ВОЙНАТА с БРАТСКИТЕ НИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ РУСИЯ, СЪРБИЯ и БЮРМ по Заповед на АГРЕСОРА и ОКУПАТОР САЩ на цяла ЕВРОПА и БАЛКАНИТЕ. ТРЯБВА ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНО и ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ! ИЗЛИЗАНЕ от ЕС и НАТО, прекъсване на отношенията ни със САЩ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ! ВЛИЗАНЕ в БРИКС!

2024.06.11 | 23:59

11
Нашето място е с братска Русия.

2024.06.11 | 23:06

9
Точно!

2024.06.11 | 23:51

10
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 22:44

7
Да подкрепим Величие!

2024.06.11 | 22:25

6
ПП ВЕЛИЧИЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.

2024.06.11 | 22:17

5
Сърцата ни туптят от радост за победата на ПП Величие!

2024.06.11 | 22:12

4
БЪЛГАРИНЪТ ИЗБРА ВЕЛИЧИЕ!
не мога да гледам нито да я слушам

2024.06.11 | 21:17

2
Водещите новини! Корнелия Нинова подаде оставка… пак. ПАК ЛИ? За кой пореден път? Не вярвам. Ходилата й са бетонирани в пода на офиса на комунистическата партия.Позитано 20 в столицата. Когато видя да я замерят с камъни съпартийците й е възможно да повярвам в някаква степен че я изритват от БСП.

2024.06.11 | 21:18

3
Трябва и да я изключат от БСП.
ТИНЯ

2024.06.11 | 19:23

1
Корнелия Нинова подаде оставка… Тя не може да отласне бсп от тинята, защото сама е под ТИНЯТА.

Добави коментар

Водещи новини