Политологът Светлин Тачев обяви единствения вариант за формиране на редовен кабинет

  • 11 юни 2024 17:57

  • 5326
  • 7
Политологът Светлин Тачев обяви единствения вариант за формиране на редовен кабинет
© NOVA NEWS

БСП загуби около 80 000 гласа спрямо предишните избори. Корнелия Нинова подаде оставка, но за мен тя ще се кандидатира отново за лидер. БСП удари дъното. Има огромна криза в лявото и там без обединение нещата няма да се получат, но такова обединение може да има само, ако Нинова наистина напусне БСП. Президентът също може да инициира такова обединени, но според мен той няма да се впусне в политическия живот преди да му изтече мандата. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев, който коментира резултатите от изборите. 

Корнелия Нинова подаде оставка

"Формирането на кабинет от новия парламент изглежда много трудно, защото никой не иска с другия. ПП-ДБ вече заявиха, че ще са опозиция и няма да правят управление с ГЕРБ и ДПС. Има някаква възможност ПП-ДБ да се разпаднат и някаква част от коалицията да тръгне към ГЕРБ - СДС, но това пак ще е много сложно, защото виждаме какви щети нанесе сглобката. ГЕРБ и ДПС не могат да управляват сами. Те могат да търсят подкрепа от ИТН, но пък едно участие на ИТН във властта с ГЕРБ и ДПС ще нанесе електорални щети на партията със сигурност. Остава "Величие", но ние не ги познаваме и не знаем какви са им целите и дали желанието им да участват във властта ще се окаже по-голямо от това да спазват популистките си обещания. Ние не знаем как ще се държи "Величие" в НС. Ивелин Михайлов е бизнесмен и може да реши да се държи такъв като в парламента и да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС, но това са само хипотези. За мен единственият възможен вариант, за да се формира правителство е да се търси надпартиен и експертен кабинет, с ясен мандат на действие, който да бъде подкрепен от определени партии. Този кабинет трябва да бъде без изявени политически фигури и да се търсят пресечни точки", добави той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5326 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Психиатъра

2024.06.12 | 00:33

7
Моля Ви, кажете на Светлин Тачев, че го чакам с нетърпение в Карлуково. Пропусна вече три лечебни сеанса.

2024.06.11 | 23:51

6
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 21:52

5
ХА , ХА ХА , ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИАНТ Е НОВИ ИЗБОРИ СЛЕД 5-6 МЕСЕЦА И ДА ГУШНЕМ 100-200 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ БЮДЖЕТА НА ТЪ ПИТЕ И МАЛ ОУМНИ ИЗБИРАТЕЛИ.
Анонимен

2024.06.11 | 20:42

4
Най лесно ще се направи правителство с третия мандат

2024.06.11 | 18:49

3
бойко пукна ние не
Ха, ха, ха

2024.06.11 | 18:07

2
няма такова нещо като "надпартиен и експертен кабинет", по две причини. първо, всички в и около политиката са кypви на едни и същи неколцина едри намагнитени червени бизнесмена и второ, в България експертите се броят на пръстите на едната ръка и те изкарват достатъчно, за да не ги интересуват неколкомесечни постове в обречени кабинети. Пример за това колко липсват експерти е и този идиот, който не може дори да събере 2 и 2.

2024.06.11 | 18:05

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини