Мехмед Дикме: Дали ще има правителство, не зависи от Борисов, а единствено от Пеевски

  • 11 юни 2024 17:49

  • 4497
  • 11
Мехмед Дикме: Дали ще има правителство, не зависи от Борисов, а единствено от Пеевски
© БТВ

Правителство ще има. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Избирателят даде знак на политиците и с участието си, и с неучастието си на вота. Това, което стана днес и вчера с оставките на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския ще катализира много сериозни процеси на консолидация и вдясно, и вляво. Хората не гласуват, защото им се предлагат едни и същи физиономии. Хората искат и силна десница, и силна левица, заяви Дикме.

Ако мандатоносителят не състави правителство, на следващите избори ситуацията ще бъде коренно различна. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма право да се откаже, длъжен е да излъчи правителство. Проблем е, че всяка формация, която се докосне до ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, след това търпи големи щети, добави той.

Ситуацията е много сложна. Нещата не зависят от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а единствено от Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Аз го поздравявам за това, което постигна на изборите. С Доган трябва да намерят формулата как да легитимират ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в управлението. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с трябва да подпишат споразумение и да участват легитимно в управлението. Ако не участват, на следващи избори ще бъдат наказани от избирателите си. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г трябва да преглътне егото си и да подпише такова споразумение, въпреки че това може да му коства огромни проблеми - и вътрешнопартийни, и в обществото, посочи Мехмед Дикме.

Легитимацията на това мнозинство обаче ще е много сложна. Легитимацията е много важна, както и отговорността, добави той.

Другата възможна алтернатива за съставяне на правителство е това да стане с подкрепа на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", каза още бившият земеделски министър.

Димитър Ганев: ГЕРБ са изправени пред тежка дилема

Очаквам парламентът да излъчи редовно правителство, както го очакват и тези, които отидоха да гласуват. Това е смислълът изобщо от съществуването на политика. Реалността е такава, че правителство просто трявба да има, с всички рискове, които ще поемат партиите, които ще подкрепят това правителство, коментира политологът Цветанка Андреева.

Натискът върху едно такова правителство няма да е от площада, а от крайната десница. Следващият сблъсък ще е между демократите и президента Радев, прогнозира тя.

По думите ѝ трябва да се промени езикът, на който говорят политиците, за да могат те да търсят и по-трайни обединения помежду си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4497 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Това предстои

2024.06.11 | 21:01

11
Глупостите Магнитски са донесение от просто киро и асан василев. те мразят ДПС и ГЕРБ-СДС. Американците и Англичаните не пасат троскот за салата, много добре виждат нещата, тепърва ще има развитие с виновниците направили донесенията!

2024.06.11 | 20:30

10
Дикме ти наред ли си? Как е възможно въобще нещо в България да зависи от човек осъден от САЩ и Великобритания по списъка Магнитски. Вашият човек трябва да е в затвора душа.

2024.06.11 | 20:12

9
БОЙКО ПУКНА НИЕ НЕ, САМО ДПС
Бачо Колю

2024.06.11 | 20:10

8
Мамичката ти и ибрик да ева.
ne

2024.06.11 | 19:43

7
turski bokluk ako imashe darjava nishto niamashe da zavisi ot metresata na dogan zashtoto tozi bokluk triabvashe da e vav zatvorat
шиши гусито

2024.06.11 | 19:16

6
свиню връщай парите от русия защото ще ти в зривя голямата лайняна глава

2024.06.11 | 18:49

3
бойко пукна ние не
Просто киро е шизофреник благодарение на наркотиц

2024.06.11 | 19:14

5
Шизо, какво си искал да кажеш? Спри дрогата, с която те захранва пп-дб. ПРЯК ДИЛЪР нестимир Ананиев и Ицо хазарта.Просто киро е шизофреник благодарение на наркотиците

2024.06.11 | 19:12

4
Гн пеевски е разумен политик, визионер. така че, ще има подкрепа за кабинет. Разумните политици са ГЕРБ и ДПС. затова са ненавиждани от партиите на шарлатаните.

2024.06.11 | 18:05

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Krastu

2024.06.11 | 18:02

1
Циганска му работа

Добави коментар

Водещи новини