Бисер от дебата: "Га ядохте кюфтетата, не ривахте"

Булфото
share

"Кюфтетата в този парламент ги ядете вие, като получавате пари, за да служите на управляващите", заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Михаил Миков в отговор.

Според Матов, вотът е поредната буря в чаша вода, организирана от опозицията. „Това е поредният стрес-тест и опит на опозицията да напомни за себе си преди изборите, когато ще се проведе истинския вот за доверие или недоверие от страна на суверена”, коментира той.

По думите му, вносителите искат да създадат от вота зрелище за българите, а те искат хляб. „Няма никаква полза за обществото от този вот. Много по-лесно е да се критикува, отколкото да се гради”, смята независимият депутат.

Той заяви, че България няма да бъде същата след световната икономическа криза и трябва да има растеж със стабилен банков сектор и публични финанси. Според него, ако правителството продължи да следва Стратегия „Европа 2020”, тя ще доведе до реални резултати.

Матов обвини опозицията, че са оставили тежко наследство за усвояването на европейски средства и че най-големият данък, който България плаща днес, е данък „администрация”. По думите му – данък "наследство" от предишното управление.

Водещи новини

Още новини