Политологът Цветанка Андреева посочи кой взривява опита да се състави правителство в този парламент и обяви: Вървим към нови избори

  • 19 юни 2024 18:08

  • 9041
  • 23
Политологът Цветанка Андреева посочи кой взривява опита да се състави правителство в този парламент и обяви: Вървим към нови избори
© Кадър: Нова телевизия

Очевидно конфликтът между предишните партньори не се е разрешил, а се задълбочава. От ГЕРБ не ги поканиха да подкрепят тяхно правителство. Борисов ги призовава да споделят отговорността първите три формации, но право е на ПП-ДБ да имат собствена стратегия и да са в опозиция. За да си опозиция, обаче трябва да има някой, който да управлява. Ако се сформира сега власт тя ще е временна и слаба. Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Могат да търсят онзи катализатор на политическия процес, който да оздрави системата. Единственият вариант са изборите. Изборите могат да пречистят партиите още повече. Такъв катализатор може да е и нов участник на политическата сцена, поясни тя.

Продължаваме промяната (ПП) искат да има правителство, но то щяло да бъде на споделената отвратителност. Ако предварително очаква това, значи те саботират процеса. Няма опитен политик, който ще тръгне да изграждан едно лесно атакуемо правителство. Вариантът да отидем на нови избори е много близък, смята политологът.

Петков: Пеевски изнудва Борисов за министри, ИТН прави ужасяващи предложения

В момента се наблюдават публични преговори, в които всеки заявява позиция. Не виждам дори как ще се конструира дори избор на председател на парламента. ИТН са в зависимата позиция на малкия партньор. След като заявката от първите е, че всеки трябва да сподели отговорност от първите трима, ролята на ИТН вече не е толкова решаваща. Тук е ролята на ПП, които се ситуират като опозиция на едно правителство отвратително правителство. Те сочат ролята на Пеевски като причина за ниския им резултат, а не неспособността им да се справят в управлението и те плашат ГЕРБ, че Пеевски им извива ръцете за министри. Това означава, че взривяват опита да се състави правителство в този парламент и този път те ще бъдат носителя на тази безотговорност. Вероятността либералната коалиция да ни заведе на избори, от които най-малко те ще имат полза, това е стратегия, която не ги обслужва. Те се държат ситуативно, обясни Андреева.

Те разбраха, че ще загубят още по време на самата кампания. Цялата им кампания беше посветена на това Пеевски и Борисов да не се съберат. Те си позволиха си позволиха език, който не е допустим. Да говориш на електората с категории „свиня” и „тиква”– това се наказва, подчерта тя.

В политиката няма вакуум. Засега това е президентът Радев. Неговите съветници го призовават да се включи в изборите. Той може да е катализатор. Той преценява доколко ще изтощи партиите и ще се яви като новия спасител, но може да изпусне момента. Излизането му от Президентството може да рискува кариерата му. Ако Радев излезе на политическото поле, ще смаже лявото пространство, каза още политологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9041 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Анонимен

2024.06.20 | 06:42

23
Най правилното решение

2024.06.20 | 06:38

22
"Величие"
Чичо

2024.06.19 | 23:47

18
Стига сте говорили глупости че нямало нужда от избори. Не може да имаш претеции да управляваш при положение, че едва около 1/12-та от избирателите са те подкрепили, това си е нахалство. На то от Бойко Борисов какво да очакваш, наглост и безочие.
Споко брат

2024.06.20 | 06:14

21
На следващите избори БСП са аут от парламента ПП и ДБ под 10%. ГЕРБ и ДПС сформират сами мнозинство

2024.06.20 | 06:09

20
Тя сямятя има нужда от психолог Цветанката Крюела
Гербаджийка кючекчийка

2024.06.20 | 05:40

19
.................
Тиквата и свинята

2024.06.19 | 23:42

17
И двамата са престъпници
999

2024.06.19 | 23:41

16
Тази думичка е много палава. А каква ли е била като млада?
За слави

2024.06.19 | 23:28

15
Трифонов, време е да влезеш в правителство и да покажеш какво можеш, иначе отстрани е лесно да сказваш и да гледаш сеир!Хайде прояви се най сетне да те видим!Иначе по телевизията е лесно да бъбриш и после да се скатаваш!Колко пъти излъга избирателите си до сега? Броиш ли ги!!!!???????

2024.06.19 | 23:22

14
Скоро ще влезем в книгата на Гинес за избори!

2024.06.19 | 23:18

13
ПОЛИТИКАТА на РУСОФОБИЯ, ЧОВЕКОМРАЗИЕ и АНТИБЪЛГАРИЗЪМ наложена от ЕС и САЩ, НАТО през последните 35г. от ПРОТЕЖЕТАТА им ПУДЕЛИ и ПИНЧЕРИ АНТИБЪЛГАРИ - ДПС СДС ГЕРБ ДБ - ПРИКЛЮЧВА! НОВИ ИЗБОРИ! Не сме се уморили, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗБОРИТЕ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗБОРИТЕ ДОКАТО СЕ РОДИ ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" на основата на ЕДИННА ЛЮБОВ И ДЪЛГ КЪМ РОДИНАТА "БЪЛГАРИЯ", НЕ КЪМ ДРУГИ ДЪРЖАВИ И СЪЮЗИ НА ОСНОВАТА НА ЧОВЕКОМРАЗИЕ И НЕНАВИСТ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ, като ЕС и САЩ НАТО. ПАРТИЯ БЕЗ ЛИЦА ОТ ПАРТИИТЕ НА ЛЪЖАТА, ОМРАЗАТА, МАНИПУЛАЦИИТЕ И ФАЛШИФИКАТОРСТВОТО ДПС СДС ГЕРБ ДБ. СИГУРНИ БЪДЕТЕ!, че 90% от БЪЛГАРИТЕ които НЕ ГЛАСУВАМЕ, когато тази ПАРТИЯ БЪДЕ СФОРМИРАНА И ДОКАЖЕ, ЧЕ ЩЕ ВОДИ ТАЗИ ПОЛИТИКА БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ТОГАВА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НОВА ЕВРОПА ЧАСТ ОТ ЕВРАЗИЯ и ГАРАНТИ ЗА СИГУРНОСТ САМО ДЪРЖАВА ОТ ЕВРАЗИЯ!

Добави коментар

Водещи новини