Израел тръгва срещу "Хизбула" след 26 юни?

  • 19 юни 2024 18:56

  • 1368
  • 3
Израел тръгва срещу "Хизбула" след 26 юни?
© Getty images (архив)

"Израел може да започне военна операция срещу действащата в Ливан проиранска терористична групировка "Хизбула", предаде медията от Еврейската държава ТВ9.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2306

"Ако дипломатическите усилия за прекратяване на огъня между двете страни за прекратяване на ракетните удари срещу Израел от страна на шиитските екстремисти и на ответните действия на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) не дадат резултат до 26 юни, то правителството на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и може да предприеме активни бойни действия срещу Хизбула на ливанска територия след тази дата", допълни изданието

"Наскоро специалният пратеник на САЩ Еймъс Хохстийн пристигна в Бейрут. Там той се срещна с ръководители на проиранската организация с цел регулиране на конфликта. От терористичната групировка поставиха условие за прекратяването на ракетните и артилерийските обстрели, и другите враждебни действия срещу Израел. То бе спиране на операцията на ЦАХАЛ в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа", посочи още ТВ9.

Израелски танкове навлязоха дълбоко в град Рафах и принудиха хората отново да бягат

"От "Хизбула" също заявиха, че всяко едно нападение срещу нея ще бъде възприето и като атака срещу Ислямската република, която ще отговори симетрично", добави медията.

"В отговор на тези новини израелското военно ръководство утвърди планове за отбрана на северната граница и прехвърляне на активни военни действия срещу Хизбула на територията на Ливан", написа още ТВ9.

Междувременно друга медия от Еврейската държава - мигнюз - съобщи, че самолети на състава на ЦАХАЛ са пуснали листовки над военни поделения в Сирия. "Войници и офицери от сириийските въоръжени сили загиват, защото режимът на Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и е в тясно сътрудничество с Хизбула. Ние ще продължаваме с нашите удари по силите на Дамаск, докато Асад не прекрати връзките си проиранските терористи", заявиха от ЦАХАЛ.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1368 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.24 | 09:04

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.06.19 | 21:48

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ха ха ха

2024.06.19 | 20:30

1
Чифутляците ще се наиграят :)

Добави коментар

Водещи новини