Пожар затвори пътя между плевенските села Коиловци и Бръшляница

  • 19 юни 2024 20:31

  • 761
  • 1
Пожар затвори пътя между плевенските села Коиловци и Бръшляница
© Getty images (архив)

Заради пожар е затворен пътят между плевенските села Коиловци и Бръшляница. На терен работят шест екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), полицаи отбиват движението на автомобилите, предаде БТА.

"Все още не може да се каже на каква площ се е разпространил пожарът, обхванати са стотици декари", каза комисар Станислав Атанасов, директор на РДПБЗН - Плевен. "Фронтът, на който работим е на около километър и половина", добави той.

По думите му ситуацията се овладява.

"Първият сигнал е получен днес в 13:30 часа за пожар в ечемичен блок, близо до село Коиловци. След това на няколко места се явяват запалвания в суха трева, което наложи изпращането на няколко екипа на място. Развитието на тези отделни огнища усложни обстановката и затова извикахме допълнителни сили, наложи се и да бъде осигурено водоснабдяване с водоноски. С областния управител посетихме всички пунктове на терен, на които се работи. Нещата са на приключване. Вероятно ще оставим дежурен пожарен автомобил за през нощта", каза още комисар Атанасов.

Той бе категоричен, че няма опасност за близките населени места.

Пожарът в Казанлък не е потушен, но няма опасност за жилищните постройки и за близкия военен полигон

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 21:47

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини