Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат

Булфото
share

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат. Той ще се води по важните за гражданите теми, съобщиха от ББЦ.

„Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“, се казва в писмата, изпратени от него до КТ „Подкрепа“, КНСБ, Българска търговско-промишлена палата, Българска стопанска камара, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал.

Поканата е в отговор на заканата, която националните работодателски и синдикални организации отправиха към парламентарно представените партии - БСП, ДПС "Атака" и ГЕРБ. Те отправиха ултиматум към формациите в Народното събрание незабавно да предприемат действия, които да доведат до успокояване на ситуацията у нас. В противен случай обещаха радикални действия с всички възможни обществени и граждански инструменти преди парламентарните избори. Общата им декларация е и предупреждение към партиите, които ще се борят за влизане в парламента.

"Изразявам пълното си съгласие, че управлението на ГЕРБ и БСП изключително много демотивира българския народ. В подобна ситуация единствено дебатите, основани на консенсуса ще бъдат основен фактор за разрешаването на политическата криза“, посочва лидерът на ББЦ.

Водещи новини

Още новини