Водещите новини! В Русия се разработва нов вид военна операция – с ядрено оръжие (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 март   

 

Автори на статията са първият заместник-командир на ракетните войски със стратегическо предназначение генерал-лейтенант Игор Фазлетдинов и полковникът в оставка Владимир Лумпов.

Според тях Съединените щати планират „разгром“ на Русия чрез „стратегическа операция“, чиято цел е унищожаването на възпиращия ядрен потенциал на страната.

За предотвратяването на „агресивния замисъл на Пентагона руските военни специалисти обсъждат и активно разработват операция на стратегическите сили за възпиране“.

В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие

***

Причината е „както липсата на стратегия, ясни идеи и перспективи от страна на досегашните ни партньори за развитието на страната, така и по отношение на приоритетите за работата на следващия парламент“, съобщават от ССД с председател Радослав Кацаров.

Партията на Софиянски вече не подкрепя "Български възход"

***

Три пъти досега магистратите отхвърлиха доводите на защитата му за по-лека мярка за неотклонение, като се мотивираха с множеството заплахи, които 61-годишният мъж отправял към семейството на жертвата.

Гледат мярката на военния, застрелял свой съсед до Женския пазар

***

Прокуратурата ''не е открила престъпление'' по случая ''8-те джуджета''

***

„1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см, но явно са се видяли много на изпълнителя и така са станали малко под 14 см.“

„Поради тази причина не е чудно, че след 7-8 години нови магистрали придобиват окаян вид и се налага основен ремонт. Тепърва ще се изчислява колко пари липсват заради пестене на строителни материали“, обясни ресорният министър.

Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат, между 25 и 30% от асфалта при тях липсва

***

Задържаните в "Люлин" нелегални мигранти са от Пакистан

***

Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество. Това заяви днес външният министър на Русия в Делхи на първата си лична среща с китайския министър на външните работи.

Лавров: Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество

***

„Моето послание към Пекин е ясно: използвайте влиянието си в Москва, за да призовете за изтегляне на руските войски. И не доставяйте никакви оръжия на агресора Русия“, заяви Шолц в реч пред германския парламент. 

Шолц към Китай: Не давайте оръжия на Русия

***

Катастрофата в Гърция: Единият влак се е движил със 160 км/ч, другият – със 120 км/ч

***

Загубен билет спаси живота на 22-годишна студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция, съобщава voria.gr. Елена М. се е връщала след изпити от университета в Атина.

Преди да се качи на влака, за да отпътува за родния си град Верия, младото момиче установило, че липсва превозният ѝ документ.

Загубен билет спаси живота на студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция

***

 

Водещи новини

Още новини