Октай Енимехмедов търсел внимание

share

Най-вероятно 25-годишният Октай е посегнал на живота на Ахмед Доган, защото търсел начин да бъде забелязан. Това каза шефът на столичната полиция Валери Йорданов.

Мотивите на нападателя все още са неясни. 25-годишният Октай Енимехмедов е доста интелигентен и предполагаме, че може да е тръсил изява и популярност, обясни Йорданов.

Пълнителят на пистолета, с който Октай е нападнал лидера на ДПС, не е намерен. Открити са обаче парчета пластмаса, за които се предполага, че са от него, каза още Йорданов. Два от патроните са били звукови, а третият - с "технически пипер".

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може  да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при  боричкането или преди това долната част на пълнителя на  пистолета е била счупена.  Йорданов коментира, че прокуратурата ще прецени дали да  повдигне обвинение за опит за убийство или хулиганство.

Младежът все още не е дал обяснение, не е казал дали живее в София. С него работят експерти от Института по психология на МВР. Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на  младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС.

Водещи новини

Още новини