КЗП и КРС подписаха Меморандум за сътрудничество

  • 18 юни 2024 13:29

  • 660
  • 4
КЗП и КРС подписаха Меморандум за сътрудничество
© Министерство на икономиката

Председателите на Комисията за защита на потребителите и на Комисията за регулиране на съобщенията, г-жа Мария Филипова и г-н Иван Димитров, подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Документът има за цел подобряване на ефективността на взаимодействие между двете институции и осигуряване на по-високо ниво на защита на потребителите. Подписването на Меморандума ще даде възможност за утвърждаване на добрите практики на обмен на информация и опит между двете комисии, както и за извършване на съвместни проверки от двата органа. 

От догодина ще можем да се отказваме от мобилен оператор без неустойка при индексация

Двете институции ще си сътрудничат срещу нелоялните търговски практики по смисъла на Закона за защита на потребителите, нарушеното право на информираност и едностранна промяна в договорите на мобилните оператори.

„След приключване на първите проверки по тази инициатива, резултатите ще бъдат споделени и ще информираме обществеността за постигнатите ефекти. Стремежът и на двете институции е да се повиши доверието и диалога между потребителите и мобилните оператори“, коментира Мария Филипова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
660 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.18 | 17:32

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.18 | 13:39

3
ДЕМЕК ДОСЕГА ТЕ НЕ СА СИ СЪТРУДНИЧАЛИ И ТРЯБВА СПЕЦИАЛЕН МЕМОРАНДУМ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ.

2024.06.18 | 13:39

2
Българите са първобитно неграмотни по отношение на управление и ръководство затова България е толкова бедна.

2024.06.18 | 13:38

1
КАРТЕЛ НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ. ТОВА САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.

Добави коментар

Водещи новини