Водещите новини! Как вървят преговорите за кабинет; знаят ли се вече имена на министри? Отново проблеми с джипове и АТВ-та до Седемте рилски езера (и още…)

  • 18 юни 2024 13:17

  • 991
  • 5
Водещите новини! Как вървят преговорите за кабинет; знаят ли се вече имена на министри? Отново проблеми с джипове и АТВ-та до Седемте рилски езера (и още…)
© Getty Images/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 юни   

 

Фондация „Асоциация Анимус“ ще продължи да поддържа Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие още една година.

Днес главният секретар на Министерския съвет (МС) подписа нов договор с неправителствената организация, която повече от 10 години помага на хора в риск или жертви на агресия в дома на телефони с номера 0800 1 8676 и 02 981 7686.

Към момента това е единствената телефонна линия, която е финансирана с бюджетни средства и осигурява социално, правно и психологическо консултиране, насочване и подкрепа на пострадали от домашно насилие или в риск, както и на техни близки.

Правителството поднови договора за телефонната линия за домашно насилие

***


Когато казваш на всичко "не", после трудно може да градираш на по-високо ниво. Така коментира пред БТВ журналистът Емилия Милчева партиите, които още преди началото на преговорите се определиха като опозиция и отказаха разговори. 

Според нея Николай Марков си "вдига цената", искайки да се срещне с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а не с преговорния екип.

 СМС преговори за правителство, вече дори се знаят имената в кабинета?

***


„Няма абсолютно никакво съмнение кой е поръчител на този план, и че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район „Илинден“ и иска да се предприемат грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на района. 

Припомням, че с подобни низки, гнусни действия бе регистрирана търговска марка „Спаси София“, за да може нашата организация да бъде компрометирана. 

Имаме информация за провеждани срещи между бившия кмет на „Илинден“ Иван Божилов с представители на администрацията в района, в които е казвано „изчакайте малко, аз се връщам на бял кон“. Имаме информация и кои са следващите стъпки след отстраняване на Емил Бранчевски“, обяви той.

От ПП-ДБ-СС алармираха за нагъл опит за отстраняване на кмета на „Илинден“

***


БСП отговори с писмо на поканата на ГЕРБ, не отиде на срещата за кабинет

***


От ГЕРБ-СДС заявиха, че е установено сходство по приоритети с ДПС.

ИТН отива на преговори за правителство с ГЕРБ - СДС

***


Проблемът с нелегален превоз на туристи по единствения горски път към Седемте езера, по-конкретно до 17-я стълб на седалковия лифт, продължи с години, което наложи по-строг контрол от страна на ангажираните звена и служби. Нарушенията намаляха. По-миналото лято обаче джип прегази крака на полицай, изпратен на терена по осъществяване на контрола. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза:

„Превантивно заповедта да се пусне, за да има основание какъв контрол да извършваме. За 90 дни е".

Забраняват движението на джипове и АТВ-та до Седемте рилски езера

***


Словакия подкрепя предложението Марк Рюте да бъде назначен за следващ генерален секретар на НАТО, заяви днес президентът на централноевропейската държава Петер Пелегрини. Така тя стана поредната страна членка на алианса, която подкрепи кандидатурата на нидерландския премиер в оставка, съобщи Ройтерс.

Държавният глава заяви след срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, че страната му досега е предпочитала „географски по-близък“ кандидат от Централна и Източна Европа като румънския президент Клаус Йоханис, но вече подкрепя Рюте.

Словакия подкрепи кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

***


Годишната инфлация в Хърватия се понижи до 3,3% през май от 3,7% през април, предаде  БТА, цитирайки агенция ХИНА, позовавайки се на информация на Националната статистическа служба.

Инфлацията в Хърватия спадна до 3,3%

***


Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани в Йерусалим късно снощи при ожесточени сблъсъци между демонстранти и полицията пред частната резиденция на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, съобщи израелският вестник "Хаарец".

Според в. "Таймс ъв Израел" полицията е използвала водни оръдия, за да разпръсне протестиращите.

Хиляди демонстранти излязоха преди това по улиците на Йерусалим, за да изразят своя протест срещу правителството на Нетаняху заради неуспеха му да постигне споразумение за заложниците, предаде ДПА.

На митинг пред сградата на Кнесета (израелския парламент) демонстрантите призоваха за предсрочни избори, както и за споразумение, което да улесни освобождаването на останалите израелски заложници, държани в ивицата Газа, пише в. "Таймс ъв Израел".

Ожесточени сблъсъци между полиция и протестиращи пред резиденцията на Нетаняху

***


Броят на ранените при вчерашната руска атака срещу украинската Полтавска област достигна 22, като сред тях има и три деца, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

При нападението са повредени жилища и електропроводи, като над 55 000 потребители са останали без ток.

Главната прокуратура на Украйна заяви в „Телеграм“, че срещу Полтавска област е била изстреляна крилата ракета Х-59.

Най-малко 22 души са били ранени при руска атака по украинската Полтавска област

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
991 5

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.18 | 17:32

5
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.18 | 15:11

4
Браво на Румен Радев! Нашето място е с братска Русия.

2024.06.18 | 14:53

3
РАДЕВ Е ГОРДОСТ И НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ!

2024.06.18 | 14:22

2
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА ДА ГИ ВИЖДА А ТЕ СИ МИСЛЯТ КАК ДА ОТКРАДНАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ БЕЗ НИЩО ДА СВЪРШАТ КАТО РАБОТА.ТОВА СА КОМУНДРЕЛСКИТЕ ЧЕНГЕДЖИИСКИ ПРОДАЖНИЦИ......ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ПАРТИИНИ ГЛУТНИЦИ ОТ РАЗБОЙНИЦИ И ЛЕШОЯДИ НА НАРОДНА ПЛЪТ И КРЪВ...... ТЕ ВСИЧКИ РАЗБОЙНИЧЕСКИ ПАРТИИ СЕ САМОИЗБИРАТ, А ЛЪЖАТ НАРОДА ЧЕ ГИ ИЗБИРА......ТОВА Е БАЙ ГАНЮВСКАТА -АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ...

2024.06.18 | 14:22

1
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА ДА ГИ ВИЖДА А ТЕ СИ МИСЛЯТ КАК ДА ОТКРАДНАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ БЕЗ НИЩО ДА СВЪРШАТ КАТО РАБОТА.ТОВА СА КОМУНДРЕЛСКИТЕ ЧЕНГЕДЖИИСКИ ПРОДАЖНИЦИ......ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ПАРТИИНИ ГЛУТНИЦИ ОТ РАЗБОЙНИЦИ И ЛЕШОЯДИ НА НАРОДНА ПЛЪТ И КРЪВ...... ТЕ ВСИЧКИ РАЗБОЙНИЧЕСКИ ПАРТИИ СЕ САМОИЗБИРАТ, А ЛЪЖАТ НАРОДА ЧЕ ГИ ИЗБИРА......ТОВА Е БАЙ ГАНЮВСКАТА -АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ...

Добави коментар

Водещи новини