Кои са петимата народни представители от област Добрич

  • 18 юни 2024 12:42

  • 528
  • 2
Кои са петимата народни представители от област Добрич
© Novini.bg/ Canva

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви в свое решение имената петимата народни представители от област Добрич в 50-ото Народно събрание.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Пет политически формации ще имат по един представител. Депутатите са от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“, коалиция „БСП за България“ и „Има такъв народ“. 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

Деница Сачева - ГЕРБ - СДС - Тя е областен координатор на ГЕРБ за Добрич. Член е на изпълнителната комисия на партията. В 49-ото Народно събрание бе заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кои са новите народни представители от 28 МИР – Търговище

Под нейното председателство работи и временната Комисия за защита правата на психично болни пациенти. Член е и на Комисията по образование и наука. Народен представител от предходните четири парламента. 

Ертен Анисова - ДПС - Тя е завършила политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е магистър по право от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщиха за БТА от местната структура на ДПС. Ертен Анисова е народен представител от 48-ото и 49-ото Народни събрания, както и председател на парламентарната група на ДПС в последното Народно събрание. 

Константина Петрова - "Възраждане" - Петрова е депутат в 48-ото и 49-ото Народни събрания. За БТА тя каза, че е участвала в парламентарните комисии по туризъм, по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по образование и наука.

Сред законодателните инициативи, с които е свързана, са законопроектите за промени в законите за Черноморското крайбрежие, за устройството на територията, за предучилищното и училищно образование, както и проекта за решение за мораториума за промяна предназначението на земеделски земи, държавна общинска собственост, за изграждане на фотоволтаични паркове.

Мая Димитрова -"БСП за България" - Тя разказа, че е адвокат по професия и е народен представител в 45-ото, 47-ото, 48-ото и 49 -ото Народни събрания.

Александър Александров - "Има такъв народ" - Тя е бил на различни длъжности в Генералния щаб на Българска армия и Министерството на отбраната (МО). Депутат от 45-ото, 46-ото и 47-ото обикновено Народно събрание, по данни на отдел „Справочна“ на БТА. За първи път е депутат от Осми изборен район - Добрич. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.18 | 17:34

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.18 | 14:11

1
КОНСТАНТИНА МИНЕТЧИЙКАТА НА КОЦЕТО ЗА ДОБРИЧ

Добави коментар

Водещи новини