От ПП-ДБ-СС алармираха за нагъл опит за отстраняване на кмета на „Илинден“

  • 18 юни 2024 11:03

  • 2798
  • 20
От ПП-ДБ-СС алармираха за нагъл опит за отстраняване на кмета на „Илинден“
© Novini.bg

Общинският съветник от групата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“-“Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“-“Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично иБорис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси съобщи за „нагъл опит за подмяна на вота на гражданите в район „Илинден“.

„Изборната победа на кмета Емил Бранчевски, която не се отрази добре на досегашните управляващи. От момента на тази победа по всякакъв начин дейността му на районен кмет беше саботирана, имаше протести, както и очерняща медийна кампания срещу него. Кулминацията – фалшиво учредяване на фирма във Великобритания на негово име, с което той бе вкаран в нарушение на закона за местното самоуправление, тъй като действащи кметове на могат да бъдат управители и собственици на фирми. Това е изключително грозна политическа атака и днес, когато изборите за национален парламент минаха, е време бухалките, изпълняващи тази политическа поръчка, да се задействат. За мен начинът, по който Общинската избирателна комисия действа до момента, и очакваното решени, което ще вземат, е именно демонстрация на политически бухалки“, заяви той.

Самият Емил Бранчевски коментира: „Вчера постъпиха два сигнала, за които се твърди, че аз съм в нарушение на закон. Интересен е фактът, че аз проактивно, още преди писмото на ОИК, съм подал обяснение с предприетите мерки за тази фирма във Великобритания, и защо ОИК не си чете пощата, а две седмици по-късно ми праща уведомление. Относно твърденията за действащи трудови правоотношения с клиника в Германия – това е несъстоятелна жалба, мога да приложа документът ми за напускане на тази фирма. Обвиненията, че работя в Германия, докато бях със счупен крак няколко седмици, са несъстоятелни.“

„По повод самостоятелно през февруари месец съм си разкрил фирма във Великобритания: не знам осъзнавате ли колко смехотворно е такова твърдение, при положение, че месеци преди това имаше подобни казуси, напр. с кмета на Варна. Дори децата знаят, че кметовете нямат право да бъдат управители във фирми и да участват в тях. Какъв човек трябва да си, за да си отвориш сам фирма? В момента, в който разбрах от „медии“ за документи в британския търговски регистър, веднага съм сезирал органите в България още през март. Въпросът ми е защо от СРП все още не са предприели конкретни действия? Аз съм казал в моята жалба, че създаването на тази фирма е станало е без мое съгласие, чрез кражба на личните ми данни. Като гражданин и като кмет, искам да знам кой е извършил това, и съм изпратил жалба и до британските институции. От така изложените факти очевадно е, че ОИК има за цел да обслужи нечий интерес с моето отстраняване“, каза още той.

Ето какво разказа кметът, станал жертва на киберизмама и кражба на лични данни

Христо Копаранов уточни, че предстои до няколко дена ОИК да се поризнесе. „Съдейки по това как се движи производството, трябва да се произнесе, че е установена несъвместимост. После предстои обжалване, жалба пред съда и в рамките на два месеца той трябва да се произнесе. Волята на „Илинден“ е Бранчевски да е кмет, колкото и да не им се иска на някои“, подчерта общинският съветник.

По думите на Бонев проблемът с леснотата, с която се регистрират компании във Великобритания, е отдавна известен в страната.

„Няма абсолютно никакво съмнение кой е поръчител на този план, и че партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не може да преживее загубата на район „Илинден“ и иска да се предприемат грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на района. Припомням, че с подобни низки, гнусни действия бе регистрирана търговска марка „Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и“, за да може нашата организация да бъде компрометирана. Имаме информация за провеждани срещи между бившия кмет на „Илинден“ Иван Божилов?? с представители на администрацията в района, в които е казвано „изчакайте малко, аз се връщам на бял кон“. Имаме информация и кои са следващите стъпки след отстраняване на Емил Бранчевски“, обяви той.

„Искам да предупредя ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да не си помислят, за да не се окаже, че 98-те им кметове, избрани на последните избори, са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпадат в несъвместимост. Призивът ми към Борисов е ясен – не си го помисляйте. Илинден беше един от районите, в които социологията показваше, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще спечелят на предните избори. Бранчевски не е единственият районен кмет, който е под прицел. Очакваме и други кметове смятам, че ОИК се използва с политически цели за отстраняване на неудобни, за реваншизъм и за подмяна на вота на гражданите“, каза още Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2798 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Асен

2024.06.23 | 11:03

20
Ревльовци…
Софронка

2024.06.19 | 15:39

19
щом ППДБ го алармират, значи нямат ползва
Гено

2024.06.19 | 09:51

18
А всъщност, наглите са те
Десислава

2024.06.18 | 14:57

17
Как може да има толкова педерунгели на едно място

2024.06.18 | 14:53

16
махайте се от власта продажници, народа ви мрази!
bobi

2024.06.18 | 14:35

15
Тия що не ходят да си гладят роклите за прайда, ами тръгнали пак да реват пред медиите??

2024.06.18 | 13:17

14
Педерасиииииии
wc

2024.06.18 | 12:51

13
значи, само химическо кастриране на педалите....
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.06.18 | 12:11

10
ТИЯ ПЕДEPACTИ КАКВО РЕВАТ?
урко

2024.06.18 | 12:50

12
за уй...

2024.06.18 | 12:29

11
Абе само педераси на снимката

Добави коментар

Водещи новини