102 годишна жена, оцеляла от Холокоста, е на корицата на "Вог"

  • 18 юни 2024 13:42

  • 981
  • 3
102 годишна жена, оцеляла от Холокоста, е на корицата на "Вог"
© Туитър/Х

Маргот Фридландер, която е на 102 години и е оцеляла от Холокоста, ще бъде на корицата на специален двоен брой на германското издание на "Вог", посветен на любовта, предаде Пи Ей Мидия/ДПА, позовавайки се на списанието, предава БТА. 

За корицата на броя за юли и август Фридландер позира, облечена в червено палто.

Изданието разказва и за преживяното от нея по време на нацисткия период, завръщането й в Германия и обществената й ангажираност като оцеляла от Холокоста. 

Редакционният екип се е срещал с Маргот Фридландер четири пъти за изготвянето на обширния материал за нея, който ще бъде поместен на "много страници". 

От германското издание на "Вог" наричат Фридландер "най-позитивния човек". 

"Тя е известна на мнозина като оцеляла от Холокоста, но е преживяла не само нацистите, но и предателството и загубата. Тя има всички основания да бъде озлобена, но остава непредубедена и отказва да вземе страна", казват още от екипа. 

Маргот Фридландер е един от малкото живи свидетели на преследването и убийствата на евреи по време на нацистката ера. Тя е награждавана няколко пъти за усилията си да гарантира, че ужасите от този период няма да бъдат забравени.

Двойният брой на "Вог" ще излезе на 22 юни.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
981 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.18 | 17:31

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Степан Бандера

2024.06.18 | 14:07

1
тази как сме я изтървали в бабин яр????

2024.06.18 | 17:03

2
изрод русофилистичен!

Добави коментар

Водещи новини