Близнакът Валентин за убийството в Цалапица: Рангел обеща да си поеме вината

БТА
share

Рангел обеща да си поеме вината, ако, стане напечено. Това стана ясно от показанията на Валентин Динков - единият от близнаците в Цалапица по делото за убийството на Митко, съобщи "Марица". 

Показанията му от протокола за разпит, проведен преди година, бяха прочетени в съдебната зала, тъй като Валентин отказа да свидетелства и да отговаря на въпроси. Малко преди това същото направи и неговият брат Борислав. 

 От протокола стана ясно, че след като Валентин бил извикан и отишъл на мястото, на което предстои да бъде заровен убития Митко, той се втрещил от вида на трупа. 

Рангел Бизюрев пред съда: Общ познат ми каза, че Митко ме е обиждал, почувствах се наранен

Валентин попитал Рангел: "Защо извика мен, ще си навлека неприятности". Тогава Бизюрев му отговорил: "Ти вече си замесен. Донесе кирки и лопати". Валентин му репликирал: "Оправяй се сам. Вината си е твоя. Не искам да се замесвам".

"Бях уплашен и не знаех какво се случва. Наистина си помислих, че съм съучастник. След това тръгнахме с колите долу по пътя, към сметището. Рангел каза да намерим подходящо място за заравяне на тялото. Рангел тръгна през нива, вървя 50-60 метра, хареса си място и каза "Някой да ми донесе лопатките". С брат ми го оставихме сам да копае, ние се върнахме до колите. После отидох да взема кирка. Преди да тръгна им казах да свалят тялото от колата. Като се върнах, брат ми ми каза, че Рангел е влачил Митко до мястото. После поиска някой да му помогне да го вкарат в дупката. С брат ми категорично отказахме. Рангел зарови трупа са и го покри с пръст. Отидохме на сметището по-долу - натоварихме боклуци. Което беше по-едро, го качвахме в колата. След това си тръгнахме. Аз се прибрах директно вкъщи. На другия ден изгори обувките си, защото мислех, че ще има следи", казва при разпита си Валентин.

На следващия ден близнаците споделили с баща им какво се е случило. "Следващите дни бях много притеснен и не можех да спя. Започнаха да говорят, че Димитър е изчезнал. Тогава говорихме с Рангел, обеща да си поеме вината. След това отидохме с брат ми на море за два дни. После полицаите ни върнаха в Пловдив. Обадих се на Рангел, че нещата стават сериозни. Той каза: "Дай да го измислим", споделил е единият близнак от Цалапица. 

Измислили версия, че Рангел взел колата на единия брат, излязъл с момиче, след което закъсал (до мястото, където заровили Димитър), а Борислав и Валентин отишли да му помагат. 

Пред съда Валентин каза, че стои зад казаното, потвърди и че положените подписи на показанията са негови. Отказа да отговори на голяма част от въпросите, задавани от съда, адвокатите на ответната страна и от прокуратурата. Отзова се на няколко бързи въпроса на самия Рангел Бизюрев, който се възползва от правото да пита. 

Предвид разминавания в показанията, утре заседанието по делото ще продължи с очна ставка между Борислав и Бизюрев. Тя трябваше да се осъществи днес, но близнакът заяви, че иска адвокатът му Светлана Званчева да присъства. Валентин категорично отказа да бъде поставен очи срещу очи с Рангел.

Водещи новини

Още новини