Рангел Бизюрев пред съда: Общ познат ми каза, че Митко ме е обиждал, почувствах се наранен

  • 21 август 2024 11:25

  • 1691
  • 0
Рангел Бизюрев пред съда: Общ познат ми каза, че Митко ме е обиждал, почувствах се наранен
© Булфото

С обяснения на Рангел Бизюрев започна делото в Окръжен съд - Пловдив за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица.

Бизюрев е обвинен в това, че на 20 юли миналата година умишлено е умъртвил младежа, като убийството е извършено с особена жестокост, предава БТА. 

Бизюрев разказа, че с Димитър Малинов не са имали лоши отношения преди фаталната вечер. За нея той каза, че бил на барбекю в парка в Цалапица, на което изпил три малки бири, без твърд алкохол. Дошъл техен общ познат, който пред всички разказал, че Димитър Малинов го обсъждал предния ден, като го наричал с различни обидни епитети. Тогава Рангел казал на Борислав Динков да му се обади и да си уговорят среща. „Когато чух тези неща се ядосах, почувствах се наранен“, разказа Бизюрев.

При срещата с Димитър, който отказал да отговори защо го е обиждал, той отново се раздразнил силно. Започнал да го бута, Димитър паднал, изправил се и продължили да се боричкат. Бюзирев го ударил с 3-4 удара с ръка в корем и с един удар с коляно, отново в корема.

„Знаех, че съм по-голям и тежък, не съм нанасял удари, за да го убивам. Бях на 30 години, защо за едни приказки. Не става въпрос за кредити, момичета или наркотици, всичко беше заради обидите“, посочи обвиняемият. Той подчерта, че не е удрял Димитър в лицето и при съприкосновението не е имало кръв. Бизюрев го бутнал с две ръце към дърво, Димитър паднал и казал: „Спри, удари ме лошо“. Тогава, според разказа на Рангел, той се върнал в колата при Борислав и потеглили.

Рангел решил да се върне и намерил Димитър паднал в средата на улицата. „Паникьосах се, шокирах се, нямаше жизнени фактори“, каза пред съдебния състав той и допълни, че го разтърсил и се опитал да го свести. Качил се в колата, Борислав направил един кръг и се върнали до Димитър. Тогава отново проверили пулса му и му взели телефона. Тръгнали с колата, счупили апарата, извадили сим картата и отново се върнали. Там ги чакало друго момче, на което Борислав се обадил преди това да провери дали на улицата има други хора. Борислав предложил да го сложат в багажника и го направили.

„Не бях в състояние да реагирам и да мисля трезво. Бях паникьосан и уплашен“, добави Бизюрев. Борислав звъннал на брат си, като му казал да вземе кирка и лопата и се срещнали извън селото, в посока сметището. Изкопали дупка и го заровили в нея. „Не съм заплашвал двамата и не съм казвал какво да правят“, обясни Бизюрев.

На другия ден той заминал с други двама негови приятели към морето. С близнаците имали уговорка, че ако нещо стане, да каже, че във въпросната вечер е карал той колата и е имал среща с някакъв младеж. 

Майката на Митко от Цалапица: Искаме истината, близнаците и Рангел дават различни показания

В момента продължава разпита на Бизюрев от страна на държавното обвинение и адвокатите на конституираните като граждански ищци и частни обвинители близки на Димитър Малинов. Това са майка му - Атанаска Бакалова, и дъщеря ѝ, Минка Малинова, Руса Бакалова и Тодор Бакалов. Общата стойност на гражданските искове възлиза на 1,1 милиона лева. 

Общо 37 свидетели и 16 вещи лица ще бъдат разпитани по делото, което е насрочено и за 22 и 23 август. Днес в съдебната зала трябва да говори и Борислав Динков. Той и брат му Валентин са обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев. При показанията си по делото срещу близнаците Бизюрев посочи, че двамата не са нанасяли удари на Димитър Малинов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини