В Германия обвиниха двама мъже от афганистански произход в тероризъм, били свързани с ИД

  • 21 август 2024 18:40

  • 199
  • 2
В Германия обвиниха двама мъже от афганистански произход в тероризъм, били свързани с ИД
© Gettyimages (архив)

Германската прокуратура повдигна днес обвинения на двама мъже от афганистански произход, за които се предполага, че са свързани с терористичната групировка "Ислямска държава", в подготовка на въоръжено нападение в близост до шведския парламент в Стокхолм, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Двамата са заподозрени, че през лятото на миналата година са планирали атака срещу полицаи в Швеция, след като получили заповеди от клона на организацията в Афганистан и Пакистан "Ислямска държава - провинция Хорасан".

Според прокуратурата заговорът е бил замислен като отговор на изгарянето на екземпляри на Корана в шведската столица Стокхолм и други скандинавски градове от антиислямски активисти. 

В Германия четири шиитски джамии ще бъдат затворени

Двамата мъже са били арестувани от германската полиция през март недалеч от източния град Гера по подозрение в тероризъм и оттогава са задържани.

Обвиненията срещу тях включват принадлежност към или подкрепа за терористична организация, заговор за извършване на престъпление и нарушения на германския закон за външната търговия и плащанията.

Съдът в централния германски град Йена трябва да реши как да процедира с обвиненията и дали да насрочи съдебен процес срещу двамата мъже.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
199 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.21 | 20:03

2
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex
К.ур за КАТИЛА

2024.08.21 | 19:00

1
Браво, всички с малко разум в Краварника са за Тръмп. Той е кандидата на Вл. Владимирович и ще е следващият краварски президент. Така ония отвъд океана ще се научат да не си пъхат носа в интересите на Русия. А без американска подкрепа Европа ще е завинаги не само под руско влияние, но и под руско командване. Защото без руските ресурси и руския газ европейската икономика фалира и само до 1-2 години европейците ще ядат плъхове и домашните си любимци. Партия Възраждане се позиционира правилно в цялата геостратегическа обстановка, затова ни трябва властта в България за да позиционираме правилно и държавата. Веднъж падне ли над Европа руската власт, повече никога няма да има отърване!

Добави коментар

Водещи новини