Хеликоптерът на загиналия ирански президент Ебрахим Раиси се е разбил заради лошото време, съобщи агенция Фарс

  • 21 август 2024 19:16

  • 633
  • 2
Хеликоптерът на загиналия ирански президент Ебрахим Раиси се е разбил заради лошото време, съобщи агенция Фарс
© Getty Images, архив

Хеликоптерната катастрофа, в която през май загина предишният ирански президент Ебрахим Раиси, се дължи на наблагоприятните климатични условия и на неспособността на летателния апарат да издържи превозвания товар, съобщи днес полуофициалната иранска новинарска агенция Фарс, цитирайки източници, запознати с окончателните изводи от разследването на инцидента, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В предварителния доклад на иранската армия през май беше констатирано, че по време на разследването на катастрофата не са били открити никакви доказателства за зла умисъл или злонамерена атака.

"Разследването на катастрофата на хеликоптера на аятолах Раиси е завършено /.../ със сигурност се знае, че случилото се е нещастен случай", каза неназованият източник пред агенция "Фарс".

Хамас: Агентът на Мосад Ели Коптер уби Ебрахим Раиси!

Установени са две причини за катастрофата: времето не е било подходящо за полет и хеликоптерът не е могъл да издържи товара си, което е довело до катастрофа в планински масив, добави източникът, цитиран от "Фарс".

Разследването е установило, че хеликоптерът е превозвал двама души повече от разрешения от протоколите за сигурност брой, посочи източникът.

Раиси, който беше твърдолинеен ислямист и потенциален наследник на върховния духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей, загина в тази катастрофа в планински масив близо до границата в Азербайджан, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.21 | 20:03

2
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.08.21 | 19:30

1
Браво, всички с малко разум в Краварника са за Тръмп. Той е кандидата на Вл. Владимирович и ще е следващият краварски президент. Така ония отвъд океана ще се научат да не си пъхат носа в интересите на Русия. А без американска подкрепа Европа ще е завинаги не само под руско влияние, но и под руско командване. Защото без руските ресурси и руския газ европейската икономика фалира и само до 1-2 години европейците ще ядат плъхове и домашните си любимци. Партия Възраждане се позиционира правилно в цялата геостратегическа обстановка, затова ни трябва властта в България за да позиционираме правилно и държавата. Веднъж падне ли над Европа руската власт, повече никога няма да има отърване!

Добави коментар

Водещи новини