Борисов е претърпял операция тази сутрин (обновена)

share

Премиерът Бойко Борисов е претърпял операция.

Борисов е бил опериран в болница Лозенец тази сутрин, твърди "24часа". Министър-председателят е скъсал менискус и отново на същия крак. Това е трета операция на същото място. Инцидентът е станал в четвъртък вечер. Борисов обаче беше на МС и проведе заседанието вчера. По информация на вестника, той все още е в упойка, а операцията води доктор Тони Георгиев.

Операцията е продължила 2 часа. Веднага след операцията са започнали спешни рехабилитационни процедури, за да може Борисов да раздвижи крака си и да се срещне с шефа на ФБР - Джеймс Коми на 4 март. Премиерът трябва да се срещне и с президента на Азербайджан - Илхам Алиев.

"Операцията на премиера премина успешно. Той имаше увреждане на менискуса, което се получава обикновено от футболни травми. Наложи се да отстраним част от менискуса". Това заяви специалистът в ортопедията доктор Тони Георгиев, цитиран от 24 часа. "Бойко Борисов ще се възстановява повече от месец. След този период ще се прецени кога отново ще може да играе футбол", обясни доктор Георгиев. Той уточни, че действително това е втората операция на минискус на същия крак, която Борисов претърпява. При първата е изрязано парче от менискуса, подобна манипулация е извършена и тази сутрин.

Заради контузията Борисов ще пропусне официалната церемония на Трети март, но на следващия ден ще се срещне с шефа на ФБР - Джеймс Коми и президента на Азербайджан. Според д-р Георгиев премиерът ще бъде в достатъчно добра форма за тези срещи.

Водещи новини

Още новини