Всичко важно за инцидента с кортежа на Иван Гешев

  • 02 май 2023 18:01

  • 8814
  • 15
Всичко важно за инцидента с кортежа на Иван Гешев
© Булфото (архив)

Всички важно за инцидента с кортежа на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във на едно място.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Последвайте канала на

22:56 | 02 май 2023

Цветан Цветанов: Не смятам, че покушението срещу главния прокурор ще бъде разкрито

Трябва категорично да осъдим опита за покушение срещу главния прокурор, това е акт, недопустим за страна от ЕС, който показва огромен дефицит в системата ни за сигурност. Това каза пред Faktor.bg в предаването "оПозиция" с Горан Благоев бившият вътрешен министър и председател на Републиканци за България Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на Републиканци за България.

Прочети още...
21:19 | 02 май 2023

Зам.-директорът на НСлС: Към момента няма обвиняем за взрива срещу Иван Гешев

"Мога да потвърдя казаното вчера на брифинга от директора на следствието и това, което той каза днес пред Министерски съвет. Огледът на местопроизшествието днес е приключил. Пътят е свободен за движение. Връщаме се десетилетие назад, когато беше ежедневие да се ходи на местопроизшествия, на които има трупове", заяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Прочети още...
21:11 | 02 май 2023

Екс шефът на НСО ген. Румен Миланов: Нападението над Гешев е терористичен акт, но не е дело на професионалисти

Взривът, който избухна край кортежа на главния прокурор Иван Гешев, не е бил достатъчно мощен, че да помете автомобила. Това мнение изрази в студиото на "Денят ON AIR" бившият началник на НСО ген. Румен Миланов.

Прочети още...
20:39 | 02 май 2023

Експерт по антитероризъм за взрива срещу Гешев: Такава атака изисква прецизна подготовка

Покушения като това срещу главния прокурор Иван Гешев изискват изключително прецизна подготовка. Това каза пред Нова телевизия дългогодишният бивш служител от сектор "Антитероризъм" Гален Ганчев. Според него такива атаки се правят само по обичайни маршрути.

Прочети още...
20:23 | 02 май 2023

Очевидци разказаха за експлозията пред кортежа на Гешев

Опитът за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев затвори за повече от 24 часа пътя София - Железница - Ковачевци - Белчински. Припомняме, че вчера избухна взрив до кортежа на главния прокурор, като при атаката няма пострадали. 

Прочети още...
20:00 | 02 май 2023

Ген.-майор Румен Ралчев: Тиражират се неистини за опита за атентат срещу Иван Гешев

Мястото за покушението не е избрано случайно. За два дни се насложиха много допълнителни детайли, които не са истина и на базата им определени експерти изразяват мнение. Това заяви в ефира на БТВ председателят на служба „Безопасност и охрана“ и бивш служител на НСО генерал-майор Румен Ралчев.

Прочети още...
19:02 | 02 май 2023

Владислав Панев (ПП - ДБ) за взрива срещу Гешев: Това е атентат срещу съдебната реформа

Всичко, което правим от началото на това Народно събрание, го правим в максимална прозрачност. Обявихме, че няма да подкрепим мандата на ГЕРБ и проектокабинетът ни ще бъде без министри на ГЕРБ. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев.

Прочети още...
18:51 | 02 май 2023

Калина Чапкънова от ВСС: Взривът при опита за покушение срещу Гешев е по-голям от този, използван в Сарафово

Причините за извършване на едно такова умишлено престъпление от общ характер подлежат на доказване. Личният ми прочит за терористичния акт спрямо главния прокурор, че може би това е желанието на определени лица и организации да бъдат овладени независимите съдебни институции, или да се попречи на дадено разследване, а може би, да се заличат успехите на Прокуратурата. Сметка от този акт биха имали имали лица, засегнати от наказателни производства. Това заяви членът на Висшия съдебен съвет Калина Чапкънова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Прочети още...
18:02 | 02 май 2023

Бившият шеф на НСО ген. Коджейков разкри любопитни детайли при охраняването на лица в риск

Когато има мерки за сигурност те са съобразени с обстановката и цялата информация, придобита преди това. Ако е имало сигнали преди това, нормално е охраняваното лице да се движи с бронирана кола, от мерки за сигурност. Това заяви бившият началник на НСО и бивш командир на „Авиоотряд 28“ ген. Тодор Коджейков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Прочети още...
17:23 | 02 май 2023

Вижте част от щетите по автомобила на Гешев

Ексклузивен кадър от автомобила, в който е пътувал главният прокурор Иван Гешев по време на опита за атентат срещу него.

Прочети още...
16:20 | 02 май 2023

Иван Гешев с първи думи след опита за покушение

Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската прокуратура. 

Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев по повод вчерашния неуспешен опит за покушение срещу него.

Прочети още...
15:42 | 02 май 2023

Говорителят на НСлС Мариан Маринов: Не мога да кажа, че има заподозрени за покушението срещу Гешев

На този етап като представител на НСлС не мога да кажа, че има заподозрени за опита за покушение срещу Иван Гешев. Това заяви на брифинг говорителят на Националната следствена служба Мариан Маринов.

Прочети още...
15:38 | 02 май 2023

Камарата на следователите: Вчера бе извършен терористичен акт срещу главния прокурор

В безпрецедентната обстановка в страната, изразяваща се в дълбока финансова, икономическа и политическа криза и след извършения на 01.05.2023 г. терористичен акт срещу главния прокурор на Република България - господин Иван Гешев, Камарата на следователите в България желае да изрази своето становище. 

Прочети още...
15:34 | 02 май 2023

Мустафа Карадайъ: Опитът за атентат срещу главния прокурор е акт срещу националната сигурност

Опитът за атентат срещу главния прокурор е акт срещу държавността и националната сигурност на страната. Това написа председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в профила си във Фейсбук.

Прочети още...
14:08 | 02 май 2023

Кьовеши с позиция след опита за покушение срещу Гешев

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след атентата, който бе извършен срещу него. 

Прочети още...
13:48 | 02 май 2023

Прокурорите с декларация: Много добре планирано и професионално подготвено смъртоносно покушение

Асоциацията на прокурорите в България разпространи до медиите позиция, която остро осъжда опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

Прочети още...
13:43 | 02 май 2023

Каракачанов за инцидента с Гешев: Това е атентат срещу държавата

Вчера беше извършен атентат и опит за убийство срещу главния прокурор на България Иван Гешев! Харесван или нехаресван. Спорен или безспорен, главният прокурор е една от фигурите, олицетворяващи държавността. Да поставиш взривно устройство пред колата му е атентат срещу държавата, не само срещу човека Гешев и неговото семейство. Това е безспорен сигнал, че има сериозен пробив в националната сигурност.

Прочети още...
13:40 | 02 май 2023

ЕК категорично осъжда атентата срещу главния прокурор Иван Гешев

Европейската комисия категорично осъжда атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, заяви нейната говорителка Анита Хипер, предаде БНР.

Прочети още...
13:31 | 02 май 2023

И БСП осъди остро посегателството срещу главния прокурор Иван Гешев

БСП осъжда посегателството срещу главния прокурор Иван Гешев. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Прочети още...
12:41 | 02 май 2023

Ген. Атанасов: Има очевидни факти на инсценировка при опита за атентат срещу Гешев

От коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" осъдиха опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Това заяви ген. Атанас Атанасов пред медии. 

Прочети още...
12:37 | 02 май 2023

Мощен протест в цялата страна в защита на Гешев

Прокурори и следователи излязоха на протест в цялата страна в защита на главния прокурор Иван Гешев след опита за покушение.

Прочети още...
12:20 | 02 май 2023

Борисов откри храм в Разград, коментира покушението срещу Гешев и проектокабинета на ПП-ДБ

Бойко Борисов откри храм в Разград. Лидерът на ГЕРБ участва в освещаването на храма "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“, в деня, в който православната църква чества патронния празник на светеца.

Прочети още...
12:14 | 02 май 2023

Има ли теч на вътрешна информация при атентата срещу Иван Гешев?

Взривяване на автомобил е тежък атентат. Да се говори категорично какво всъщност се е взривило без да получим информация, няма как да е ясно. Ако взривното устройство е сложено на земята, кратерът е един, а ако е било във въздуха - друг. Ако е фабрично произведена насочена мина или импровизирано взривно устройство - съвсем различен. Така доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, коментира инцидента с кортеж на главния прокурор в "Твоят ден".

Прочети още...
12:00 | 02 май 2023

И Русе подкрепи Гешев

Прокурори, следователи и съдебни служители от Русе подкрепиха главния прокурор, като излязоха пред сградата на Съдебната палата в крайдунавския град. 

Прочети още...
11:20 | 02 май 2023

Сийка Милева: Атентатът срещу главния прокурор не е инсценировка

Атентатът срещу главния прокурор не е инсценировка. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева след неуспешния опит за атентат на Иван Гешев през вчерашния ден.

Прочети още...
11:07 | 02 май 2023

Световните медии отразиха опита за покушение срещу главния прокурор

"Образувано е наказателно производство за терористичен акт", съобщава Сарафов. "Случаят се третира изключително сериозно. "Претърсва се за детонатори и осколки", цитират от медията Сарафов и допълват, че "устройството е било настроено не просто да взривява, а да убива".

Прочети още...
10:50 | 02 май 2023

Борислав Сарафов разкри: Говорим за зъл гений, това е опит за убийството на главния прокурор

Много добре подготвен и много добре изпълнен план. Преди минути ми докладваха за вида на взривното вещество и то е самоделно. Това говори за максимален професионализъм за изготвянето на взривно вещество и залагането му, имало е отсколки. Това говори и за един комплекс от качества. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по повод случая с взрива срещу автомобила на обвинител №1 у нас Иван Гешев.

Прочети още...
10:29 | 02 май 2023

Извършителите на опита за атентат срещу Гешев имали и план Б за убийството му

В момента на опита за атентат срещу главния прокурор той не е пътувал със семейството си, както се твърдеше първоначално, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници.

Прочети още...
09:54 | 02 май 2023

Емануил Йорданов: Има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор

Очевидно има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор. Това заяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. 

Прочети още...
08:35 | 02 май 2023

Извърши ли се вчера наистина едно покушение срещу държавността?

Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова коментира пред БНТ и “Денят започва” опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

Прочети още...
08:33 | 02 май 2023

Какво е видяла жена, минала по пътя след кортежа на Гешев?

„Пътувахме от София по този труден и тесен път. Валеше дъжд, видяхме линейките и пожарните, първоначално си помислихме, че е станала катастрофа. В 11:55 часа се случи това, буквално минути след инцидента“, разказа пред bTV журналистът Мила Милчева, която е била на мястото на атентата.

Прочети още...
08:27 | 02 май 2023

Харалан Александров посочи основните врагове на Гешев

Кой стои зад опита за атентат срещу главния прокурор и ще повлияе ли този опит върху политическия процес у нас. Темата коментираха в предаването „Здравей, България” журналистът Ружа Райчева, културният антрополог Ивайло Нойзи Цветков, политологът Даниел Смилов и социалният антрополог Харалан Александров.

Прочети още...
08:15 | 02 май 2023

Взривът срещу автомобила на Гешев и семейството му избухнал 1-2 секунди по-рано

Взривът срещу автомобила, в който е пътувал главния прокурор Иван Гешев и семейството му, е избухнал 1-2 секунди по-рано, което е предотвратило по-сериозни щети и пробив на специалната защита на колата. До този извод са достигнали след първоначалните огледи експертите, твърди "24 часа" от близки до разследването.

Прочети още...
08:08 | 02 май 2023

Ясен Тодоров (НСлС): Вчера в България се случи нещо много страшно

"Доста професионално изпълнение. Планирано. Подготвено много дълго време, с няколко участника", коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ Ясен Тодоров, заместник-директор на Националната следствена служба.

Прочети още...
07:55 | 02 май 2023

Вероятно бомбата, предназначена за Гешев, е направена ръчно

„Бомбата, която избухна до кортежа на главния прокурор Иван Гешев, вероятно е фабрично произведено устройство. Може да се направи ръчно, но не много хора умеят такива неща.“ Това каза бившият зам.-ректор на академията на МВР доц. Милен Иванов.

Прочети още...
07:43 | 02 май 2023

Велков за опита за покушение срещу Гешев: Акт с много висока степен на обществена опасност

Опитът за атентат срещу Иван Гешев няма аналогия в новата история на България, защото това е действащ висш магистрат. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по сигурност Славко Велков.

8814 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2023.05.03 | 01:07

14
Тва да не е някъв показен урок по безопасност, как да взривим шашка туртил без да нараним околните.

2023.05.03 | 01:08

15
Не си пускайте котките и кучетата навън, че кат серът копат големи кратери и може да ви обвинят в тероризъм, особено ако гешевтурата минава на близко, говната лесно се бъркат с туртилови шашки.
врачанин

2023.05.02 | 19:05

13
да ходи да му леят куpшум. Познавам една цигaнka от Згориград, 20 леа зима. Ще спи спокойно после, завалията
ДА , ЛЕНА ПАРАПЕТА

2023.05.02 | 10:46

7
ИНСЦЕНИРА , ЧЕ Е БРЕМЕННА . ЛЕНА ПАРАПЕТЯ ГНУСНО НАПИСА ВЪВ ФЕЙСБУК, ЧЕ ГЕШЕВ САМ СЕ ГРЪМНАЛ , ПРИ ТОВА ПЪТУВАЙКИ С ДВЕТЕ СИ ДЪЩЕРИ И СЪПРУГАТА МУ . .
Тротинетка

2023.05.02 | 12:10

12
ТИ КВО ОБЩО ИМАШ..СЪС ЖЕНАТА ... И ДЕЦАТА... НА ...ГЕШЕВ,...АААА??? ОТ ВЧЕРА РИВЕШШ ЗА ТЯХ...,ЩО.. БЕЕЕ???
Ййй

2023.05.02 | 10:59

11
Лена е пълна пачавра с мустаци Петков е утрепка да легне тази
Емѝ...

2023.05.02 | 08:49

1
"Извърши ли се вчера наистина едно покушение срещу държавността?" - да, главният прокypор, подозиран в редица престъпления и нарушения на задълженията си си спретна пиар акция с постановка. А знаем, че обича "да се прави на луд".
Асад

2023.05.02 | 10:53

10
Той наистина е луд
Емѝ...

2023.05.02 | 09:15

3
А бе и аз обичам " за се прая на луд". Особено ако , имам да взимам парички от едно посолство!!! Аре, че трябва да духам на клиентите:)))

2023.05.02 | 08:57

2
То и за инсценировка е жалко, не стига, че гръмнало след конвоя, па взрива сложен на 2м от пътя, па то с тоя взрив за тежко бронираните коли на гешевтурата е като да стреляш танк с лък. Жалка комедия започната още преди месец със смешните записи за заплахи.

2023.05.02 | 10:14

6
ТОВА ПРИЛИЧА НА ИНСЦЕНИРОВКА
Асар

2023.05.02 | 10:52

9
То си е инценировка.Прав си
Асар

2023.05.02 | 10:51

8
Нищо важно няма,само лъжи една до друга
Румен

2023.05.02 | 09:48

5
Може гешев да направил самостоятелно това дело
ХОЛИВУД

2023.05.02 | 09:19

4
И ТАКА НАГРАДАТА ОСКАР ЗА КОМЕДИИНА РОЛЯ КЪМ ФАНТАСТИЧНИЯ ФИЛМ " АТЕНТАТА " СЕ ВРЪЧВА НА НАШИЯ ЧОВЕК ГЕШЕВ- КЪСКЕТА!!! УРАА ДРУГАРИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЖЕНДЪРИ!!!

Добави коментар

Водещи новини