Журналистът Валерия Велева: Гешев вече не е заплаха за никого

  • 04 юли 2023 19:07

  • 2929
  • 1
Журналистът Валерия Велева: Гешев вече не е заплаха за никого
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Бившият главен прокурор вече не е заплаха за никого, още по-малко за мафията, а новият обявен от него политически проект е без перспектива. Това мнение изрази в интервю за БНТ журналистът Валерия Велева. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 505

Тя обясни, че не може да въдвориш правосъдие, когато не си успял да го направиш от позицията си на главен прокурор на републиката. "Той няколко пъти създаде очаквания, че нещо ще каже и нищо не каза. Гешев и днес нищо не каза. От чисто пиарска и политическа гледна точка начинът, по който обяви влизане в политиката, е просто абсурдно. Това звучи като Слави Трифонов, който от дивана обяви проектокабинет. Той, като е знаел всичко за всеки в тази държава, какво правеше в последните 3 години? При толкова липса на справедливост, бездействие и безрезултатност по отношение на борба с корупцията, не го намирам за заплаха. Гешев вече не е заплаха за никого", подчерта журналистът. 

Гешев влиза в политиката със "Справедливост за България", призова Борисов да си подаде оставката

Велева добави, че Гешев няма механизмите, с които мафията да се страхува от него. "Това можеше да стане докато беше главен прокурор. За съжаление, мафията изобщо не се страхува от него, не се уплаши от него. Иначе, в България има ниша за създаване на истинска консервативна партия. Нещата, които Гешев каза: "Бог, семейство, отечество", точно това е мотото на Качински, Орбан и Тръмп дори. Той казва вътре в ЕС и НАТО, но ще се борим за патриотизма. Опитва се да привлече някои от недоволните от ГЕРБ. Както влезе Васил Терзиев политиката, но те го питат защо не е казал за родителите си. Сега на Гешев ще казват защо 3 години не е направил нищо като главен прокурор. Не вярвам, че ще се случи нещо", коментира още тя. 

Съдебният журналист Силвия Великова не сметна за изненадващо влизането на Гешев в политиката, тъй като маниерът му на поведение е бил такъв и по времето, в което беше главен прокурор. "Става дума за движение, той е във висяща процедура във ВСС. Това, което чухме, беше нещо, което Гешев лансираше с позициите си. Слава Богу, че спря тока, защото той наистина нямаше какво да каже. В тези 50 минути той се повтаряше. Новото беше, че някой е укривал доказателства по "Барселонагейт" и че Бойко Борисов е имал друг фаворит за главен прокурор и той е бил жена. Не беше сериозна политическа заявка. Дори изказването му за лустрацията беше ирония към кандидата, който от ПП-ДБ издигнаха. Силно се съмнявам, че повече от 3-4% биха гласували за Гешев, даже мисля, че са много. Той беше с изключително ниско доверие в системата, в която работеше, въпреки че беше страшен. Няма как той да има ясна политическа физиономия. Не разбирам защо Борисов не си даде имунитета. Аз знам много интересни неща по "Барселонагейт". Гешев кампания с "Барселонагейт" няма как да направи, защото 3 години вече не направи нищо", добави тя. 

Спряха тока на Гешев по време на живо включване във "Фейсбук": Явно минаваме във форма на партизанска борба

И двете са на мнение, че управленската "сглобка" по-скоро ще издържи. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2929 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.05 | 18:18

1
В БЪЛГАРИЯ Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ...ИБАН ИБАН ОФФФ... 13ВЕКА НЕ ВИ СТИГНАХА ЗА ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ В АДМИНИСТРАТИВНИЯТ ЦЕНТЪР,КЪДЕТО САШО ТАРАШО НА КОН ИЗ ДЕН В ДЕН ШИБА 240/те ДАШНИ БАБАЧКИ...ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО.ПУТИ Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ ПУТИ Е НАШИЯТ ЦАР БЪЛГАРСКО НЯМАМЕ ЗРЪНЦЕ ПУТИ Е НАШ ГОСПОДАР...ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД НЕМЕДЛЕНО ХИГИЕНИЗИРА ОАКАНОТО ДУПЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ ПУТИ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ПЪК ПОСЛЕ:ЗАЩО НИ ПРЕЗИРА ЧОВЕЧЕСТВОТО?... И ПИТАМЕ, ПРИ НАЛИЧИЕТО НА МИЛИОНИ ГНУСНИ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ,ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ХРАНА СА ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА РОСИТЕ...ПУТИ Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ ПУТИ Е НАШИЯТ ЦАР БЪЛГАРСКО НЯМАМЕ ЗРЪНЦЕ ПУТИ Е НАШ ГОСПОДАР...ИБАН ОФФФ... КЪДЕ ДЯНАХТЕ СТИХОВЕТЕ НА ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА,ЗА КОИТО ПО ЗАПОВЕД НА КРЕМЪЛ ЗАМАЛКО ДА ГО СМЕЛЕТЕ НА КАЙМА И ДА ГО ИЗЯДЕТЕ НА КЮФТЕТА!?...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини