Емануил Йорданов: Има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор

  • 02 май 2023 09:54

  • 695
  • 6
Емануил Йорданов: Има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор
© Булфото

Очевидно има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор. Това заяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

"Има някои несъответствия, които са смущаващи за мен. Нивото на престъпността в България в последните години не предполага извършване на атентат срещу главния прокурор. От доста време не е извършвано някакво впечатляващо и тежко престъпление. Най-тежките престъпления са битови убийства. Освен това, когато прокуратурата направи преди време пресконференцията, на която обясняваше за заплахите, ставаше въпрос за това, че олигарси и престъпници събирали пари да се плаща на лобисти, които да очернят главния прокурор. За мен е неясно защо трябва да изсипеш огромна сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого", коментира той.

По думите му охраняваното лице има възможността да влияе понякога на избора на маршрут. Когато се обсъждат тези въпроси обаче, охранителите могат да изразят мнение и охраняваното лице би следвало да се съгласи, подчерта Йорданов и добави: "В крайна сметка те са хората, които носят отговорност".

Взривът срещу автомобила на Гешев и семейството му избухнал 1-2 секунди по-рано

Според него не са необходими законодателни промени, за да се подсили охраната. "Просто всеки трябва да си върши работата", смята бившият вътрешен министър. 

"Много е важно да се даде ясен знак, че в този случай държавата е единна и ще застане с цялата си сила срещу хората, извършили това престъпление, независимо от това кои са те", категоричен бе още Емануил Йорданов относно срещата при служебния премиер след вчерашния инцидент. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
695 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.05.02 | 10:29

3
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство . Родината ни и е платила с много злато на американското посолство. Дори сега го крадът от Дънки прешънс .После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,на убийците пилоти! Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.02 | 10:57

6
Е..си майката.4

2023.05.02 | 10:36

4
Абе кво ги вадите тия нафталираните къде ръсят мозък тука. И тях ги видяхме...да си гледа пенсията и толкова
Йй

2023.05.02 | 10:50

5
Мими ти сигей
Айдее

2023.05.02 | 10:03

2
Щом извадиха от гардероба и тоя палячо, Мими манекена работата е много зле!
ХОЛИВУД

2023.05.02 | 10:01

1
И ТАКА НАГРАДАТА ОСКАР ЗА КОМЕДИИНА РОЛЯ КЪМ ФАНТАСТИЧНИЯ ФИЛМ " АТЕНТАТА " СЕ ВРЪЧВА НА НАШИЯ ЧОВЕК ГЕШЕВ- КЪСКЕТА!!! УРАА ДРУГАРИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЖЕНДЪРИ!!!

Добави коментар

Водещи новини