Камарата на следователите: Вчера бе извършен терористичен акт срещу главния прокурор

  • 02 май 2023 15:38

  • 495
  • 3
Камарата на следователите: Вчера бе извършен терористичен акт срещу главния прокурор
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В безпрецедентната обстановка в страната, изразяваща се в дълбока финансова, икономическа и политическа криза и след извършения на 01.05.2023 г. терористичен акт срещу главния прокурор на Република България - господин Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, Камарата на следователите в България желае да изрази своето становище. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Това пише в официална позиция от страната на Камарата на следователите в България по повод вчерашния опит за покушение срещу главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Публикуваме становището без редакторска намеса: 

"Ние се противопоставяме и категорично осъждаме извършения опит за посегателство върху живота на главния прокурор на Република България. С този терористичен акт се цели не само физическото му отстраняване, но и разстройване, затрудняване, а вероятно и блокиране работата на институцията, отстояваща законността и защитаваща правата на гражданите в страната – Прокуратурата на Република България. Това е посегателство не само срещу личността на една от основните фигури в страната ни, но и срещу самата Прокуратура като институция. Този срамен акт, който няма аналог в съвременната история, е израз на безпомощност на нарушителите на законността не само срещу държавните обвинители, но и срещу държавността. 

Прокурорите с декларация: Много добре планирано и професионално подготвено смъртоносно покушение

Наред с това Камарата на следователите в България декларира, че извършения опит за физическото отстраняване на главния прокурор няма да ни попречи да продължим да защитаваме българските граждани, да работим в интерес на обществото ни и няма да ни разколебае в изпълнението на служебните ни задължения в утвърждаване законността.

Изразяваме готовността на следователите в страната за провеждане на пълно, всестранно и обективно разследване на случая и установяване извършителите на това посегателство".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
495 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
доган

2023.05.02 | 16:02

2
голям боклук излезе този гешев

2023.05.02 | 16:21

3
Боклука си ти.
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.05.02 | 15:51

1
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ СЕ СМЕЕ ЗА ТОЯ КЬОРФИШЕК.

Добави коментар

Водещи новини