ЕК категорично осъжда атентата срещу главния прокурор Иван Гешев

  • 02 май 2023 13:40

  • 546
  • 0
ЕК категорично осъжда атентата срещу главния прокурор Иван Гешев
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия категорично осъжда атентата срещу главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, заяви нейната говорителка Анита Хипер, предаде БНР.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

"Това е безсмислено и подло насилствено деяние, което няма място в нашето общество. Очакваме националните власти да изправят извършителите на този престъпен акт бързо и решително пред съда.  На този етап, разбира се, не можем да спекулираме за мотивите, които стоят зад него".

Световните медии отразиха опита за покушение срещу главния прокурор

„В Европейския съюз престъпниците, които се осмеляват да нападнат който и да е член на съдебната власт, трябва да се считат за изключително опасни и противоборството с тях да бъде с изключителна решителност. Вярваме, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България и не ще щадят усилията си, докато не стане ясно кой е отговорен и как се стигна дотук”, се казва в съобщението на ЕК по случая.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини