Десислава Атанасова попита: Да изберем Бойко Рашков за министър-председател?

Булфото
share

"7 месеца не успяхте да напишете качествен закон и да го приемете. Имаше ултиматум, че ако едно лице не бъде избрано за председател на КПКОНПИ, няма да има правителство". Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Днес няма смисъл да приемаме процедурни правила, а да приемем решение за избиране на Бойко Илиев Рашков за председател на КПКОНПИ, за министър председател, за главен инспектор на ВСС, за член на ВСС, за председател на Сметната палата, за член на Конституционния съд. Така ще преборим мафията на всички етажи на властта, защото в момента и опозицията, и президентът, и прокуратурата, и конституционният съд бяха обявени за огромна пречка на борбата с мафията.

Станислав Балабанов разкри от какво се срамува малко

Ако това бъде прието, вие ще изпълните вашия слоган "нулева толерантност към корупцията", но ще противодействате на корупцията на всички етажи на властта. Да се избере и учредител на партия "Българско лято" - потвърждение за борбата с корупцията, с борбата със списъка "Магнитски".

Всички процедурани предложения са неприемливи, трябва да се гласува проект за решение за избиране на Бойко Рашков и решението да влиза в сила веднага.

Само този човек ще пребори корупцията. Да го избираме, управлявайте си държавата и цветя и рози ще има."

Водещи новини

Още новини