Д-р Петър Москов: Държавността изключва да си представяш света, като мултик за котарака Леополд*

  • 24 януари 2022 11:48

  • 1174
  • 0
Д-р Петър Москов: Държавността изключва да си представяш света, като мултик за котарака Леополд*
© личен архив

Коментар на д-р Петър Москов. Той е български лекар - анестезиолог и политик, бивш министър на здравеопазването (2014г. – 2017г.). През март 2019 година д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, д-р Любомир Канов и техни съмишленици основаха своята партия КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият – Консервативно обединение на десницата.

Слушам г-н Каракачанов (ВМРО), който казва че не трябва да се делим на русофили и русофоби, а да подходим с разбиране към искането на Русия. 
Когато една държава, в случая Русия, оспори националния ти суверинитет, единственият правилен отговор е да ги пратиш на... по-далече. 
Това не те прави русофоб, прави те българин!
Да си патриот, не означава да си избереш кой е по-популярният чужд интерес сред природонаселението и да кажеш, че го защитаваш.

Да си патриот, не означава да се обясняваш, че "то моля другарко ние бази на НАТО нямаме и ако нещо сме се объркали...". Това не е патриотично, наведено е! 

Да си патриот, означава да имаш твърда българска позиция. Поне толкова твърда, колкото за Македония, нали?

Слушам г-н Шаламанов (ДБ), който казва че е десен и иска да се прекратят зависимостите за сигурността ни от Русия.
Да си десен в България, не означава да си бивш армейски партиен секретар в страна от Варшавския договор.(не е заяждане на дребно, интегритет се нарича )
Да си десен и да искаш независимост от Русия, означава че не можеш да призоваваш на два поредни избора привържениците си да гласуват за г-н Радев, а.к.а. "ми чий да е Крим". Щото и в Поморие живеят много руснаци, нали?
Да си десен, не означава да си коалиция с архипроводника на този чужд интерес-БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.
Да си десен, означава да разбираш, че не броя на членовете на КЕВР, а гарантирането на националната ни сигурност и суверинитет е БИТКАТА!
Да си десен, означава утре да отидеш в Парламента и да дадеш на Премиера 24 часа, да внесе решение за оставката на министър Янев. (е така, да има повече време да ходи на митинги против НАТО пред МС).

Да си десен, означава да си разбрал, че управлението е действие за пресрещане на проблемите, а не анализи и коментари по въпроса.

Слушам г-н Борисов (ГЕРБ), той припомня тезата си за това как в Черно море трябва има само "платноходки и водни колела". Нарича това държавническа позиция, докато Русия извежда от пристанището в Крим самолетоносач.
Тук ще кажа само, че държавността изключва да си представяш света, като мултик за котарака Леополд.
И това е също толкова скопена и вредна позиция, като тази на министъра на отбраната, който ме призовава да гледам на руския ултиматум, като на нещо което не важно.
П.П.
Бе питам се, по отношение на националната сигурност и за това от кой свят сме част, каква е разликата между статуквото и промяната, а?

*Заглавието е на редактора

Аделина Делийска
1174 0

Водещи новини