"ТикТок" започва да означава съдържание, създадено чрез изкуствен интелект

  • 09 май 2024 16:49

  • 544
  • 1
"ТикТок" започва да означава съдържание, създадено чрез изкуствен интелект
© Getty Images

Социалната мрежа "ТикТок" (TikTok) ще започне да обозначава съдържание, създадено чрез изкуствен интелект, когато то се качва от определени платформи, предаде Асошиейтед прес. 

Компанията посочи, че това е част от усилията ѝ за борба с дезинформацията, разпространявана в социалната медия. 

"Потребителите и създателите на съдържание са толкова ентусиазирани относно изкуствения интелект и с какво той може да допринесе за творчеството им и възможността им да се свързват с аудиторията. В същото време искаме да подсигурим, че хората могат да разграничават факти от фантазия", каза Адам Пресър от "ТикТок". 

Забраняват "ТикТок" в САЩ?

Политиката на "ТикТок" по-рано беше да насърчава потребителите да маркират съдържание, генерирано или редактирано в значителна степен чрез изкуствен интелект. 

Експерти и политици изразяват загриженост относно възможното въздействие на генеративния изкуствения интелект, когато такива инструменти се използват за създаване на подвеждащо съдържание и оказват влияние върху големия брой избори, които ще се проведат по света през 2024 година.

Внедряването на новата система започва от днес и през следващите седмици би трябвало да обхване всички потребители по света, отбелязва БТА.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.09 | 18:01

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини