Обстановката в Плевенско се нормализира след пороя

  • 09 май 2024 18:04

  • 626
  • 0
Обстановката в Плевенско се нормализира след пороя
© Getty Images

Оперативната обстановката на територията на област Плевен се нормализира, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

От там посочват, че продължават действията на служителите на ведомството за преодоляване на последствията от значителните валежи, които засегнаха най-сериозно област Плевен снощи. Действията им са подпомагани от местната и изпълнителна власт. Към момента ситуацията на територията на областта се нормализира, екипите извършват две отводнявания на сгради в плевенския кв. "Сторгозия" и в град Кнежа. Няма данни за бедстващи хора, както и за населени места без ток и вода, допълват от МВР.

През изминалата нощ, за да бъде преодоляна критичната обстановка, на терен работиха десетки пожарникари, спасители и полицаи, като в спасителните действия се включи целият свободен от дежурство състав на МВР. Само за няколко часа екипите оказаха помощ и реагираха на повече от 70 сигнала, включително за отстраняване на паднали дървета и освобождаване на закъсали автомобили, се казва в съобщението.

След пороя в Плевен: Няма бедстващи хора и населени места без ток

Само за община Плевен получените сигнали за проблеми заради силната буря снощи, са 25. Те са за наводнени приземни етажи, мазета и свличане на земна маса. Всички са препращани към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване. По-рано днес кметът д-р Валентин Христов увери, че няма бедстващи хора и населени места без ток.

Ситуацията в другата засегната община в област Плевен - Долна Митрополия също се нормализира. Най-тежко е положението в село Славовица, където градушка е унищожила напълно посевите на местните хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини