Ремонтът на Централната гара в София предизвика закъснения на влаковете

  • 09 май 2024 17:55

  • 611
  • 1
Ремонтът на Централната гара в София предизвика закъснения на влаковете
© Pixabay

"Български държавни железници (БДЖ) и държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) предприемат допълнителни мерки в организацията за движението на влаковете през гара София - Север.

Поради започналата модернизация на коловозното развитие на Централна гара в столицата от 7 май 2024 г. е въведена промяна в движението на влаковете, които пътуват от и към северното направление. Вместо от и до Централна гара те се движат от и до гара София-Север, съобщиха от НКЖИ.

Заради промяната се налагат допълнителни маневри при подготовката на влаковите композиции за пътуване, защото гара София-Север е с по-ограничен брой коловози, които не са достатъчни за интензивния график за движението на влаковете към момента. Използва се нова маршрутно-компютърна централизация, която работи за осигуряване на движението в гарата по време на строително-ремонтните дейности.

От днес: Променят разписанието на влаковете заради ремонт

Допълнителни усложнения обаче предизвиква изключването на досега действащата стара релейна осигурителна техника. Влаковите състави се придвижват от депо през по-дълъг маршрут - през Казичене, гара Яна и Кремиковци.

Всичко това води до закъснения при подготовката и композирането на готовите за пътуване влакови състави, което нарушава сериозно обслужването на клиентите на БДЖ. В първия ден от реалното въвеждане на новите условия за движението на влаковете са възникнали и непредвидени ситуации, които са довели до натрупване на закъсненията.

Към момента се обмислят различни варианти за промяна в организацията на работата с цел минимизиране на закъсненията и нормализиране на обстановката през следващите дни. От утре ще бъдат осигурени два допълнителни влака за композирането на съставите от депата, за да се намалят маневрите в гарата и предизвиканите от тях закъснения. Обсъждат се и възможности за оптимизиране на движението на някои влакове.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.09 | 18:00

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини