Майката на жертва от „Соло“: Вярваме, че убиецът ще бъде осъден

share

Продължаваме да вярваме, че на втора инстанция обвиненият в двойното убийство пред дискотека „Соло“ Илиян Тодоров ще бъде осъден.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ майката на една от жертвите – вратарят на националния отбор по хокей Кирил Въжаров Радмила. Ако съдебния състав гледа безпристрастно ще намери доказателства, за да издаде осъдителна присъда. Сега виждаме, че на досъдебното производство е можело да бъдат извършени още процесуални действия, допълни Въжарова. Денят преди задържането си Илиян Тодоров е бил обявен за общодържавно издирване. Баща му е викан в полицията и той е казал, че няма представа, къде се намира сина му, сподели почернената майка.

През нощта Илиян се предава с двама адвокати с раница с личен багаж и не се опитва по никакъв начин да съдейства, тъй като законът предвижда във всеки момент обвиняемият да може да мълчи. Илиян е бил съветван да мълчи, за да се направи всичко възможно, за да излезе, убедена е Въжарова.

Пред БТВ адвокатката на Илиян Тодоров Йовка Алипиева заяви, че по делото няма нито едно безспорно доказателство, че именно той е двойният убиец. Фактът, че е признал пред шофьора „Май наръгах един“, след това си е изрусил косата, криел се е няколко дни и се е явил с изрязани нокти, не са доказателства, за да може един човек да бъде осъден за убийство, категорична е защитничката.

Водещи новини

Още новини