Цветанов: Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на обществото

  • 10 декември 2011 15:44

  • 4286
  • 12
Цветанов: Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на обществото
© булфото

Убеден съм, че съдебната система трябва да бъде такава, която да отговаря на очакванията на обществото - да се ръководи единствено от върховенството на закона и да играе своята превантивна роля, в Плевен вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа помолен да коментира оправдателната присъда от вчера.

Когато има справедливост, правораздаване, което съответства на всички доказателства по едно разследване, тогава ще изгради и по-добър имидж на българската съдебна система, добави той по повод оправдателна присъда за убийството пред столичната дискотека Соло. Няма как да обясним на българските граждани, че за тези 20 години разследващите органи не са успели да намерят достатъчно
доказателства, за да могат да бъдат осъдени тези, които доведоха държавата до това състояние, в което се намира, смята вътрешният министър. Той отказа да дава оценка на конкретното дело.
На журналистически въпрос вътрешният министър заяви, че системният подход на правоохранителната система е привел в известност целия криминален контингент и не допуска среда, която е била добра за наркоразпространителите. По думите му те се неутрализират от МВР и вече не се допуска да се появяват "емблематични фигури като фигурите на прехода - Доктора, Самоковеца и Руснака". Според Цветанов организираната престъпност е овладяна и в голямата си част е неутрализирана.

Последвайте канала на

БТА
4286 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2015.10.18 | 11:16

11
Съдебната система е пълна с комунистически мекерета. Докато те решават съдбите на хората напредък изобщо мяма да има а напротив - ще се прикриват престъпления и ще се оправдават престъпници.Тройната коалиция си нагласи и законите, и кадрите за да не може никой да ги притеснява.Затова няма да видим осъден комунистически престъпник.Мафията в България е узаконена.
AJ4A

2015.10.18 | 11:17

12
Не е виновна тройната коалиция. Проблемите датират още от приемането на новата конституция, идват от времето на т.нар. "кръгла маси", когато се чертаеха не десет, а направо петдесет годишните планове за управлението на тази държава!!!! И какво се оказа последствие - на т.нар. "кръгла маса" е имало само партийни "величия", та изатова държавата в момента е на това дередже!!!! Всичко случващо се в момента доказва 2 неща: 1. Преходът не е никакъв преход, а е сценарий на комунистическата партия за запазване на властта за максимално дълго време и за овладяване на надигащото се по това време човешко недоволство. 2. Фактът, че всички досегашни правителства не направиха АБСОЛЮТНО НИЩО съдебната система да ъбде ИЗЧИСТЕНА ИЗ ДЪНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛАКЕИ доказва, че всички правителства изпълняват по ноти предварително начертания сценарий за бъдещето на България и че всички те служат не на българския народ и на Република България, а на болшевишките интереси в лицето на тези, които са "писали" сченария преди около 22 години!!!! НЯМА АНТИКОМУНИСТ НА СВЕТА, КОЙТО ПРИТЕЖАВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ И КОЙТО ДОРИ НЕ СЕ Е ОПИТАЛ ДА ИЗХВЪРЛИ КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЪЗЛОВИТЕ ИМ ПОСТОВЕ, ЧЕ И ДА ГИ ИЗПРАВИ ПОСЛЕ ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА И ПРЕД ВЪРХОВНИЯ СУВЕРЕН - НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА МРЪСОТИИТЕ И ПЕРСТЪПЛЕНИЯТА, КОИТО СА ИЗВЪРШИЛИ!!!!
Съдийски

2015.10.18 | 11:15

9
Тази съдийка,която е оправдала убиеца на хокеиста,завърши право по мое време.Вземаше си изпитите като обслужваше разни дърти професори,като покойния Вътьо Цонев(комунист,"партизанин",шумкар) и др.Нахална,арогантна,дошла от провинцията(Стара Загора) беше решила на всяка цена да пробие в столицата.Който няма морал,не може да бъде съдия,защото справедливостта е морално качество.Сигурлно сега ще оправдае и едноръкия Цеко и компания...Цветанов е прав,че съдебната система не е реформирана изобщо.
AJ4A

2015.10.18 | 11:16

10
Ако това, което пишеш е истина, в мен моментално се "раждат" два много интересни въпроса към управляващите: 1. Какво търсят разни "партизански крви" в съдебната система; 2. Защо министър Цветанов само приказва, а неговата партия не предприема никакви стъпки към ............ изхвърлянето на подобна измет от съдебната система, дори с цената на промяна на конституцията. КОЙ ПАК ЩЕ ИМ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СИСТЕМАТА НЕ СЕ РЕФОРМИРА, след като всичката власт в държавата вече е съсредоточена в партия Герб?????

2011.12.12 | 14:26

8
Мой познат лежи в панделата вече година и половина заради нещо за което нямат и доказателства и не знаят дали е правил. Чака да чуе присъдата си а делото все се отлага. Разказа ми какви хора лежат по затворите - бедни и неграмотни и много цигани... А къде са тия лица които арестуват при поредната акция със смешно име??? Защо убийци , хора които разпространяват дрога и сводници ,изнасилвачи и педофили се разхождат свободно по улиците а някой друг трябва да обира срама само защото все пак трябва да се види ,че има хора в затвора ??? Осъдиха няколко по-известни личности от ранга на Митьо очите и рапъра Ванко1 за да замажат очите на хората а сега ... Това правосъдие смърди и изобщо може да спрете да публикувате разни статийки за новите 'Набези" на МВР тъй като съм сигурен че имената които споменавате в тях ще си се разхождат до месец необезпокоявани по пътя ...

2011.12.11 | 10:27

5
Овладяна и неутрализирана (организираната престъпност) - хахахахахахаха. Овладяна е от вас, а е неутрализирана конкуренцията. Безочливи твари.
тигърче

2011.12.11 | 10:28

7
Е,нека конкуренцията да подейства на тъмно.Като се смени властта ще излезе на припек,а пък другите ще се скрият и така до края на света.
bebe

2011.12.11 | 10:27

6
Куп думи е изръсил без нищо да каже по същество.Ако погледнем реално правораздавеното е такова ,че към едно нещо може да има поне две различни решения.Иначе засуканото бръщолевене върши понякога работа за пред народа ама за пред бандитите НЕ.

2011.12.11 | 10:26

1
То и правителството трябва да отговаря на очакванията на народа, ама за вас не важи, а ? Сурикат грозен ! ...Да ме извиняват сурикатите !

2011.12.11 | 10:26

4
Де да беше сурикат. Та дори и грозен. Бихме могли да направим научно-популярен филм. Така поне щеше да има полза от него.

2011.12.11 | 10:26

3
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
hi

2011.12.11 | 10:26

2
очакванията на народа са точно цветанчо да е в затвора.

Добави коментар

Водещи новини