Ема Радукану: Не знаех, че в четвъртък има избори за парламент

  • 04 юли 2024 16:36

  • 856
  • 1
Ема Радукану: Не знаех, че в четвъртък има избори за парламент
© Getty images (архив)

"Не знаех, че в четвъртък има избори за парламент", това заяви британската тенисистка Ема Радукану, предаде Скайнюз.

По време на вчерашна пресконференция на 21-годишната спортистка, дадена по повод победата ѝ на турнира Уимбълдън над белгийката Елизе Мертенс, журналист попита звездата дали тя ще упражни правото си глас във вота за Камарата на общините (долната камара на парламента на Обединеното кралство) днес.

"Не", отговори тя.

"Смятам да си почина и да се отдам на тренировки", добави тенисистката.

"Честно казано, дори и не знаех, че утре (днес) има избори. Много Ви благодаря, че ме информирахте", каза още Радукану.

Изборите за парламент започнаха в 9 часа българско време.

Към този момент почти всички лидери на основните политически формации упражниха правото си глас.

Британският премиер и председател на управляващата Консервативна партия Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, пусна гласа си в град Ричмънд,  Североизточна Англия. Министър-председателят бе придружаван от съпругата си Акшарта Мурти.

Лидерът на главната опозиционна сила – Лейбъристката партия - Киър Стармър също гласува. Той и съпругата му Виктория Стармър упражниха правото си на вот в секция в Камдън, в Северен Лондон.

 

Председателят на проевропейската Либералнодемократическа партия Ед Дейви и съпругата му Емили Гасън упражниха правото си на глас Сърбитън, в Югозападен Лондон.


Лидерът на "Да реформираме Обединеното кралство" и един от архитектите на Брекзит (излизането на Великобитания от Европейския съюз) Найджъл Фараж гласува по пощата.

Правото си глас упражни и съпредсетателката на "Зелените" Карла Динайър

Лидерът на Шотладската народна партия Джон Суини, който гласува в град Пърт.

Гласува и водачът а регионалната партия в автономната част от Англия Уелс "Плейд Кимру" Рън ап Йоуърт. Той подаде бюлетина в секция в Северен Уелс.

Очаква се, изборният ден да приключи в полунощ (българско време). Резултатите може да се забавят заради броенето на гласовете, подадени по пощата и тези от чужбина.

Парламентарни избори във Великобритания

Последвайте канала на

Валери Зайцев
856 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.04 | 19:55

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини