Българската банка за развитие може да финансира болници

  • 04 юли 2024 16:38

  • 266
  • 1
Българската банка за развитие може да финансира болници
© Freepik

Дълговете на болниците могат да бъдат изчистени и с оборотни средства от Българската банка за развитие, обявиха от Министерството на иновациите и растежа.

Лечебните заведения ще бъдат запознати с възможностите за кредитиране - първо като инвестиционен заем, второ като оборот от кредитирането.

Болниците с 828 млн. лв. дългове

„Идеята е колкото можем, заедно с Министерство на здравеопазването, да им предложим онези механизми, с които могат малко, по-малко да въвеждат ред в самата система. При това с пазарни механизми и пазарен контрол. Аз смятам, че няма нищо по-естествено държавната банка на България, която действа с мандат на правителството да интервенира в сектор „Здравеопазване”, да интервенира с пазарни механизми. Но и да гарантира прозрачността на изразходваните средства”, заяви министърът на иновациите и растежа д-р Росен Карадимов, цитиран от Нова. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
266 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.04 | 19:54

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини