Цветанка Андреева (политолог): В ДПС има напрежение и сблъсък на визиите на Доган и Пеевски, не война

  • 04 юли 2024 17:59

  • 1922
  • 4
Цветанка Андреева (политолог): В ДПС има напрежение и сблъсък на визиите на Доган и Пеевски, не война
© NOVA NEWS

Когато първият казва, че няма да подкрепи другите два мандата, когато вторият казва, че веднага ще върне мандата, това определено означава, че отиваме на нови избори. Лошото е, че партиите не са в добра кондиция. Ако остане усещането, че това ще са поредните избори, които няма да променят нищо, избирателната активност ще падне още. Това обаче са процеси, които са трудно предвидими. Нека да припомня, че в последните години имаше два политически проекта, които спечелиха изборите - ИТН и ПП. 

Това каза в предаването "Денят на живо" NOVA NEWS политологът Цветанка Андреева, която коментира последните политически събития в страната. 

"Не мисля, че "Величие" може да повтори резултатите си и да влезе пак в парламента. Тези скандали между двамата ръководители на този проект ще окажат със сигурност влияние. Това ще окаже влияние и върху разпределението на депутатските места. От цялата ситуация може би единствено Борисов е с крачка напред и в ГЕРБ няма сътресения. В България липсва коалиционна култура и в думите на Борисов за смяна на избирателната система има резон. Темата за президентската република също се изтърка. Заслужава си да чуем един диспут от политиците за това как в бъдеще ще се формира управлението на държавата", разкри тя.  

Пеевски: Дребни интриганти мътят и моята, и главата на Доган - ДПС ще бъде монолитно и ще бъдем заедно

"Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на са интелигентни политици и осъзнават, че едно разцепление няма да е добро за никого. Според мен има един сблъсък на лидерски позиции затова накъде да поеме ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Пеевски е технократ с едно радикално говорене, докато Доган винаги е бил центрист. За мен това са две различни визии за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, не мога да говоря за война, а по-скоро за напрежение. Имало е случаи на членове на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да се опълчат на Доган, излизали са от партията, правили са други партии и нищо. За мен трябва да има едно умиротверение. В ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има политически разум, който винаги е надделявал. Най-вероятно това напрежение ще се запази и въпросът е как тези две визии за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще се съчетаят", коментира Андреева случващото се в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
шиши

2024.07.04 | 20:46

4
номера цигански не вярвавйте тиквата им е пудел

2024.07.04 | 19:53

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Анонимен

2024.07.04 | 19:35

2
Как го допуснаха този там

2024.07.04 | 18:11

1
Те на цветанка ѝ докладват какво има в ДПС...

Добави коментар

Водещи новини