300 гр. калкан за 22 лв.

Булфото
share

Подобна цена прави деликатесната риба неосъществим блян за повечето български клиенти, коментират самите туристи.

Все по-рядко пресен калкан може да се намери и на рибните пазари, защото е скъп. По Добруджанското крайбрежие, ако заведението е край морето, където се предлага пържена риба, не е много луксозно, цените варират между 4 лв. за 250 грама хамсия, граца, попчета и 5 лв. за сафрид.

Около 7 лв. струват 350 грама карагьоз или пържен сафрид в по-луксозните капанчета, в ресторантите цените скачат драстично в зависимост от звездите на заведението. Рибената чорба, за която познавачи биха поспорили дали е оригинална по заведенията на нашето Черноморие, е също с цени, които варират и започват от 2,50 лв.

Толкова струва и 100 грама пържена цаца в центъра на Добрич в заведение – тип закусвалня и без примамливата гледка на морето.

Водещи новини

Още новини